Neopreznim paljenjem papira zapalila kukuruz

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je devet kaznenih djela.

Jučer je, oko 16 sati, u Ernestinovu došlo do požara na otvorenom prostoru. Očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko -baranjske u suradnji s protupožarnim inspektorom te su utvrdili da je do požara došlo tako što je 72-ogodišnjakinja paleći stari papir, vatru ostavila bez nadzora te se uslijed vjetra vatra proširila na vrt zasijanim kukuruzom. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ernestinovo.

Jučer, oko 13:25 sati, između Osijeka i Tenje 52-godišnjak je tijekom obrade njive pronašao ručnu bombu M 75. Bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska izuzeo. Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Pozivaju građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a ostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka i jedna na području Belog Manastira.

Jučer su na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu zaustavljena 4 vozača (3 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,:0 sati u Švajcarnici, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 66-godišnjak iz Uglješa. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,82 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva

 

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit