Neka se čuje što žele djeca i mladi

Facebook
Twitter
Pinterest

U hotelu je danas održan okrugli stol “Mogućnost aktivne participacije djece i mladih iz alternative skrbi”. Kako nam je rekla Martina Nikolić, stručna suradnica psihologinja i voditeljica projekta – cilj projekta je unaprjeđenje usluga mentalnog zdravlja prema djeci i mladima u sustavu socijalne skrbi, kroz povećanje njihove participacije. Ujedno se želi senzibilizirati javnost i donositelje odluka o problemima s kojima se suočavaju djeca i mladi uključeni u sustav socijalne skrbi.

U rujnu 2021. godine započela je provedba projekta “Legosi imaju stav” koji se provodi u trajanju od 18 mjeseci. Projekt je odobren od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a provodi se u okviru programa Erasmus+.

Nakon predstavljanja projekta i prezentacije dosadašnjih rezultata, iskustvo provedbe radionica u poludnevnom boravku Našice predstavila je odgajateljica Sara Gotovac. Osim u OŠ Dore Pejačević Našice, poludnevni boravak na našem području organiziran je i u OŠ Hinka Juhna u Podgoraču.

Želja organizatora današnjeg 5. te ujedno završnog okruglog stola Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, bila je čuti što žele djeca i mladi, kakvi su im dojmovi i koji su im prijedlozi te što im je važno. Sljedeća aktivnost bit će tribina u prirodi 1. sprnja u Kopačkom ritu.

tekst i foto: N.Pavlus

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit