Natječaj za 15. Hrvatsku književnu nagradu “Anto Gardaš”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Društvo hrvatskih književnika i ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski Osijek DHK raspisali su natječaj za 15. Hrvatsku književnu nagradu “Anto Gardaš”. Prijave se primaju do 15. ožujka. Natjecati se mogu nakladnici i autori/autorice prvih izdanja romana ili zbirki pripovijedaka za djecu i mladež, objavljenih u 2020. godini na hrvatskom jeziku.

Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od tri istaknuta hrvatska književnika ili znanstvenika za djecu i mladež, objavit će do kraja travnja odluku o užem izboru za dobitnika Nagrade, a dobitnika/dobitnicu 21. svibnja. Na natječaj treba poslati tri primjerka knjige, na adresu: DHK, 10000  Zagreb, Trg bana Jelačića 7/I, s naznakom – za Nagradu “Anto Gardaš“, do 15. ožujka 2021.
Rezultati natječaja bit će objavljeni u dnevnim novinama, književnim listovima te u elektronskim medijima, a nagrada će dobitniku/dobitnici biti uručena na posebnoj svečanosti u Osijeku, 21. svibnja. Stalni pokrovitelji nagrade su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

 

izvor: DHK, foto: teatar.hr

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit