Nastavak projekata energetske obnove uz sufinanciranje EU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Župan Ivan Anušić i pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Nataša Tramišak održali sujučer  završnu konferenciju povodom završetka projekta energetske obnove 35 zgrada javne namjene u Osječko-baranjskoj županiji. Na konferenciji je sudjelovao i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić. Nakon konferencije pročelnica Nataša Tramišak je u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ održala prezentaciju svih projekata energetske obnove zgrada koje provodi Osječko-baranjska županija, a sufinanciraju se sredstvima Europske unije te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Osječko-baranjska županija od 2017. godine realizira projekte energetske obnove zgrada u vrijednosti 178,9 milijuna kuna, pa je 2019. godine završena realizacija 19 projekata energetske obnove osnovnih i srednjih škola. Njihova ukupna vrijednost je 62 milijuna kuna, od čega EU financira 34,71 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU 17,93 milijuna kuna, a Županija 9,46 milijuna kuna. Tijekom 2018. godine Osječko-baranjska županija, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaključili su ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za 35 novih projekata za energetsku obnovu zgrada osnovnih i srednjih škola, domova za stare i nemoćne osobe, domova zdravlja i Opće županijske bolnice Našice. Ukupna vrijednost tih projekta je 116,82 milijuna kuna, a sufinancirano je tako da Europska unija osigurava 58 % sredstava, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 25 % te Osječko-baranjska županija 17 %.- Osječko-baranjska županija povukla je najviše sredstava za energetsku obnovu i realizirala najviše projekta u Hrvatskoj. Njihovom realizacijom omogućavamo kvalitetnije funkcioniranje u svim domovima za starije i nemoćne, osnovnim i srednjim školama, domovima zdravlja i Općoj županijskoj bolnici Našice, ujedno postižemo velike uštede u energentima, a time i u županijskom i državnom proračunu – rekao je župan Anušić. Ministar Pavić je objavio kako je prošlog tjedna Osječko-baranjska županija prošla 5 milijardi ugovorenosti europskih fondova, a od toga gotovo 180 milijuna otišlo na energetsku obnovu škola i drugih javnih ustanova. Najavio je još veća ulaganja u sljedećem razdoblju.

izvor: OBŽ

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – lipanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit