Našički tamburaši osvojili još jednu u nizu Zlatnu plaketu

Facebook
Twitter
Pinterest

Na 30. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava održanom u subotu u Dugom Selu, orkestar Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ osvojio je Zlatnu plaketu. Orkestar se natjecao u kategoriji koncertni orkestri pod vodstvom dirigenta Deana Koprija.
Našički tamburaši otvorili su susret izvedbom himne Lijepa naša, a natjecateljski dio programa nastavili su kompozicijama „Vrtuljak” Siniše Leopolda i „Ratnici svjetlosti” Daniela Koprija.

Stručno povjerenstvo u sastavu: Mihael Konfic, Siniša Leopold (predsjednik) i Veljko Valentin Škorvaga našičkom orkestru dodijelio je Zlatnu plaketu s visokih 96,33 boda. Orkestar je nastupio pod dirigentskom palicom maestra Deana Koprija. Ovo je još jedna velika potvrda kako su Našičani već godinama opravdano na samom vrhu u izvođenju tamburaške glazbe. Iako su uzrastom bili među najmlađim orkestrima na Susretu, njihovo muziciranje govori suprotno.

“Milina je vidjeti toliko mladih tamburaša u zajedništvu muziciranja, skladno, ozbiljno, koncentrirano i napose uspješno. Iako mladi, djeluju i jesu glazbenici s iskustvom u kolektivnom, orkestralnom muziciranju. Za očekivati je da ovako veliki amaterski orkestar ima određenih problema zbog generacijskih razlika i tehničke neujednačenosti, što rezultira slabijom uvježbanosti i zamućenom tonskom slikom, ali to nije slučaj s ovim orkestrom. Djeluje homogeno i funkcionira kako treba u svim dionicama. Kao amaterski orkestar zaslužuje svaku pohvalu.” izjavio je selektor susreta Ivan Potočnik u pisanoj evaluaciji.

Na natjecanju je sudjelovalo sveukupno 25 tamburaških orkestara i sastava s oko 500 tamburaša. Susret je održan u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a.

Izvor: TD “Dora Pejačević” Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit