Našička viteška priča izrasta u prepoznatljivu manifestaciju

Facebook
Twitter
Pinterest

U Martinu je danas završena 3. Našička viteška priča, koja je i ove godine ispričala priču o vitezovima, djevama i bitkama te tako posjetitelje, uz zvuk topova i zveket mačeva, vratila u srednji vijek.

Grad Našice i Turistička zajednica Grada ove godine organizirali su manifestaciju u trajanju od tri dana. Započela je u petak okruglim stolom o vitezovima templarima u Hrvatskoj, a nastavljena je jučer sadržajima kod crkve sv.Martina u Martinu. Kako je rekla direktorica Turističke zajednice Ines Resler, jučerašnji program bio je posvećen srednjovjekovnom životu u čijem prikazu je naglasak bio na autentičnosti. Uz srednjovjekovni sajam i zanate, u crkvi sv. Martina postavljena je izložba na temu “Crkva sv.Martina u djelima likovnih umjetnika” u kojoj su djelatnici Zavičajnog muzeja Našice izložili crteže s motivom crkve autora Tihomira Maroevića, Ljerke Nerš, Ivana Švertaseka, Mirjane Marušić, Franje Matića, Miroslava Odavića i Zorana Tadića.
Gradonačelnik Krešimir Kašuba podsjetio je kako Grad Našice ove godine obilježava 795. rođendan, a ova manifestacija vraća nas upravo u to vrijeme kada je crkva sv.Martina građena. – Ovim bajkovitim događanjem želimo prikazati dugu, bogatu povijest i kulturu grada Našica u najljepšem svjetlu – rekao je gradonačelnik.

U programu su sudjelovale viteške udruge iz cijele Hrvatske: Streličarska udruga Knez Domagoj iz Donjeg Miholjca, Red vitezova Ružice grada iz Orahovice, Koprivnički muškeriti i haramije, Streličari Krvavoga Mosta iz Zagreba, Viteški red sv. Nikole iz Varaždina te Povijesno-plesna udruga Kontea iz Konjščine.

Večer je završila koncertom odlične Ane Rucner koja je, kako je sama rekla, postala ambasadorica ovoga događaja, a svojom energijom itekako je zagrijala brojnu publiku. Za kraj jučerašnje Našičke viteške priče priređen je vatreni show.

Današnji, posljednji dan manifestacije, bio je rezerviran za djecu koja su uz razne igre, radionice i potragu za blagom, uplovila u srednjovjekovlje.

Djeca su uživala u igrama koje je pripremila Streličarska udruga kneza Domagoja iz Donjeg Miholjca  i predstavi za manji uzrast koju su pripremili članovi Reda vitezova Ružice grada. U suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice organizirana je potraga za templarskim blagom i radionica crtanja na temu templarske crkve. Kroz sve ove aktivnosti  željelo ih se upoznati s bogatom poviješću našega kraja, a uz viteza,  imala su priliku vidjeti i srednjovjekovne dame obučene u kostime iz onoga vremena.

Odlična atmosfera i bogata gastro ponuda za koju su se pobrinuli mještani Martina, dokaz su da Našička viteška priča  treba ići dalje, i u godinama koje su pred nama obogatiti turističku ponudu našeg grada.

Više fotografija pogledajte na poveznici.

Tomislava Justić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit