Našice večeras ugostile 45. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Facebook
Twitter
Pinterest

Jučer je započeo 45. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. Trodnevni program sastoji se od natjecateljskih i revijalnih programa u kojima nastupa 16 orkestara i oko 400 mladih glazbenika iz cijele Hrvatske. Jučer su orkestri nastupili na pozornici HNK u Osijeku, a večeras u višenamjenskoj dvorani Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama.

Dobrodošlicu svima okupljenima poželjeli su: predsjednik Hrvatskog tamburaškog saveza Krešimir Račić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski u ime gradonačelnika Našica Krešimira Kašube te predsjednica Povjerenstva za turizam i manifestacije Grada Našica Ines Resler.

U današnjem programu nastupili su: Tamburaški orkestar KUD-a “Branimir” iz Nina pod ravnanjem Josipa Bakića i sa solistom Dujom Stanišićem , zatim juniorski orkestar STD “Pajo Kolarić” iz Osijeka pod ravnanjem Miloša Grubića i uz solistu Željka Lonačarića Žeca te naš tamburaški orkestar OGŠ Kontesa Dora i TD Dora Pejačević Našice pod ravnanjem Deana Koprija i sa solisticom violinisticom Ivanom Novaković. Program je vodila Vlasta Ramljak.

Sutrašnji posljednji dana Festivala gledatelji će orkestre i ansamble slušati u Centru za kulturu u Đakovu od 18 sati, a sutra će biti i proglašenje rezultata te svečano zatvaranje festivala.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit