Našičani, kolege i prijatelji iz svih krajeva Hrvatske oprostili se od dr.Hrvoja Šimića

Facebook
Twitter
Pinterest

Kao što smo javljali, nažalost u 51. godini, nakon kratke i teške bolesti, preminuo je saborski zastupnik, dogradonačelnik Grada Našica, dugogodišnji ravnatelj Opće županijske bolnice Našice, dopredsjednik RK Nexe i dugogodišnji klupski liječnik dr. Hrvoje Šimić. Danas je u Pastoralnom centru Emaus održana komemoracija kojoj je nazočila obitelj, rodbina, prijatelji, suradnici te mnogi drugi koji su s njim surađivali. Na njegov životni, radni i politički vijek podsjetio je Danko Justić.

Kao saborski zastupnik, Hrvoje Šimić u klupe Hrvatskog sabora ušao je 22. srpnja 2020. godine. Osim kao zastupnik, u Saboru je bio član Odbora za međuparlamentarnu suradnju i Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju te zamjenik člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative. Uz ove brojne dužnosti, Hrvoje Šimić je sve do svoje iznenadne smrti obnašao funkciju zamjenika ravnatelja Opće županijske bolnice Našice kojoj je do prošle godine bio na čelu dugi niz godina. Bio je oženjen suprugom Valerijom i otac dvije kćeri, Petre i Filipe.

Radio je na dobrobit Grada Našica i okolice. Posebno se, kao saborski zastupnik i član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku zalagao za poboljšanje zdravstvenog standarda u našičkoj bolnici, a posljednja od aktivnosti bila je ona na nabavci uređaja za magnetsku rezonancu kojega bi bolnica uskoro trebala dobiti. Bio je dostupan svima, a mnogi će ga pamtiti upravo po tome što je uvijek bio spreman pomoći malom čovjeku. Njegov politički i društveni angažman zasigurno je ostavio traga u razvoju našega kraja. Hrvoje Šimić ostat će zauvijek u sjećanju brojnih prijatelja, kolega, suradnika i sugrađana.

Prigodnim riječima od njega su se na komemoraciji oprostili Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, Tomo Medved, izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja, Goran Ivanović, prijatelj i saborski zastupnik, Davor Bernardić, saborski zastupnik, Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, Krešimir Žagar, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica, Josip Ergović, predsjednik RK Nexe i Dino Vida, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice.

-Iza Hrvoja su ostala zaista velika djela, to pokazuje ovaj skup i način na koji se opraštamo od njega. Ovdje su iz Zagreba došli kolege iz raznih političkih opcija i to pokazuje da su Hrvoja svi voljeli, voljeli su njegovu dobrotu, toplinu i domoljublje. Bio je veliki lokalpatriot, liječnik, sudjelovao je u političkom i javnom životu. Sjećam se s koliko se ponosa veselio uspjesima svog RK Nexe. Bio je zaista čovjek koji je uvijek svoju zadaću odradio na vrhunski način – rekao je na komemoraciji predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Opraštajući se od Hrvoja Šimića, župan Ivan Anušić istaknuo je kako zahvaljuje za sve što je Hrvoje napravio i dao svojoj zajednici.

– Šima je bio izvanserijski čovjek, bio je pojava, imao je karakter i hrabrost. Volio je čovjeka, volio je Hrvatsku, volio je sport. Bio je realan, korektan, pošten, uvijek smo se lako dogovorili i uvijek je on bio taj koji je nudio rješenja. Danas se opraštamo od našeg Šime. Njegova ostavština je velika i to treba pamtiti i to treba biti sjećanje na njega. Osim za sve nas, najteži je ovo gubitak za njegovu obitelj za koju ćemo uvijek biti tu – rekao je župan Ivan Anušić.

Saborski zastupnik i kolega u OESS-u Davor Bernardić rekao je kako je Hrvojevim odlaskom ostala tišina koja nas je sve ostavila bez daha.

-Ostali smo bez tvog osmijeha vječnog dječaka kakav si bio otkako sam te upoznao. Bio si cijenjen, poštovan, zbog tebe toliko mnogo ljudi tuguje, cijeli OESS tuguje i šalje sućuti jer smo izgubili kolegu i prijatelja. Davao si najbolje od sebe. Kad bih te morao opisati kroz jednu riječ, onda bi to bila – ljubav. Ljubav prema životu, ljudima koje si volio, svom pozivu liječnika koji si nosio u sebi, svom RK Nexe, a prije svega ljubav prema obitelji, prema svojoj supruzi Valeriji i tvojim anđelima Petri i Filipi. Iza tebe ostaje veliki trag. Tebe ja zaista bilo lako voljeti i zato ćeš nam toliko nedostajati – poručio je Davor Bernardić.

Saborski zastupnik Goran Ivanović od Hrvoja Šimića oprostio se pjesmom koju mu je posvetio.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar istaknuo je da svi koji smo imali sreću duže i bolje poznavati Hrvoja Šimića, pamtit ćemo ga prije svega kao dragog prijatelja.

Predsjednik RK Nexe Josip Ergović istaknuo je kako Hrvoje nije bio velik samo stasom, nego je nadasve bio velik kao čovjek.

Na našičkom groblju u tijeku je posljednji ispraćaj Hrvoja Šimića, kojem je uz brojne dužnosnike nazočan i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

 

 

Tomislava Justić/Ninoslava Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit