Najveseliji prvašići

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Za 472 tisuće učenika osnovnih i srednjih škola počela je nova školska godina. U ovu školsku godinu kreće ukupno 320 tisuća osnovaca, od čega nešto više od 39 tisuća prvašića, dok će srednje škole pohađati oko 152 tisuće učenika. Najveća novost u ovoj školskoj godini je eksperimentalno uvođenje kurikularne reforme pod nazivom “Škola za život“, ali ne u sve škole, već samo 48 osnovnih i 26 srednjih škola. Škola za život primjenjivat će se u prvim i petim razredima osnovnih škola te u prvim razredima gimnazija u svim predmetima, u sedmim razredima u biologiji, kemiji i fizici, a u prvim razredima strukovnih škola s četverogodišnjim programima u općeobrazovnim predmetima. Također, prema novom kurikulumu učenike petih i šestih razreda od ove godine čeka obavezna informatika. Najveseliji dan je svakako prvašićama. U Osnovnoj školi Dore Pejačević u ovoj je školskoj godini u prve razrede upisano 76 učenika, u Kralja Tomislava 54, a u OŠ Ivana Brnjik Slovaka 26 učenika.

 

Izvor: Redakcijsko izvješće

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit