Najugroženiji do kraja tjedna trebaju podnijeti zahtjev za pomoć u saniranju štete od poplave

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Gradonačelnik Krešimir Kašuba rekao je kako su nakon jučerašnjih obilnih kiša i poplave koja se dogodila, danas sve službe koje mogu pomoći, na terenu. – To su prije svega vatrogasci, djelatnici JVP-a i pripadnici DVD-ova. Radi se na sanaciji kuća i to ispumpavanjem podruma i isušivanjem prostora. Kada su potrošeni kapaciteti s isušivačima koje smo imali, dobili smo pomoć iz Požege s 15 isušivača i 20-tak iz Osijeka – kazao je Kašuba i dodao: – Šete ćemo sagledati, danas sam sazvao Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na području Grada Našica. Ono što konkretno mogu sada reći, kada smo se uskladili sa Zakonom o ublažavanju i otklanjanju posljedica šteta od prirodnih nepogoda je da,  nažalost nemamo parametre na koje se možemo po tom Zakonu pozvati na elementarnu nepogodu. Na osnovu toga osigurat ćemo svakako sredstva u proračunu Grada Našica da bi pomogli onima najugroženijima,  to je zaključak Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.   Kašuba je pojasnio što to točno znači: – Molim sve koji su pretrpjeli veće štete da do kraja tjedna podnesu zahtjev u gradsku upravu i na osnovu tih zahtjeva će stručne službe gradske uprave izići na teren i pregledati o kakvoj šteti se radi. Napominjem i molim da se u ovim uvjetima, pošto nemamo direktnu državnu potporu, jave vlasnici stambenih objekata koji su direktno oštećeni, znači gdje je voda ušla u stambene objekte, ali ne podrume, nego stambene objekte u kojima se trajno boravi. To znači da se ovo ne odnosi na pomoćne prostore jer iz gradskog proračuna to nećemo moći pokriti – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Tomislava Justić
Foto: Radio Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit