Najmoderniji poligon za obuku vatrogasaca otvoren u Našicama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u DVD-u Našice održana primopredaja Poligona za obuku korisnika aparata za zaštitu dišnih organa Županijske vatrogasne zajednice. Ovaj će poligon biti od koristi vatrogascima, ali i pripadnicima drugih hitnih službi u regiji Istočne Hrvatske i susjednih država. Radi se o najmodernijem tipu poligona za obuku vatrogasaca koji se trenutno koristi u Hrvatskoj. Poligon je smješten na vatrogasnom vježbalištu u Našicama, gdje Županijska vatrogasna zajednica već provodi osposobljavanja vatrogasaca na simulatoru plamenih udara odnosno takozvanu „vruću obuku“. Ukupna vrijednost ulaganja u objekt i poligon je milijun i pol kuna. Današnjoj primopredaji nazočni su bili glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, županijski vatrogasni zapovjednik Zdravko Cvenić, Petar Lagator, zamjenik župana, gradonačelnik Grada Našica, Josip Miletić i predsjednik DVD-a Našice Zvonko Ljubljanović te brojni drugi gosti i vatrogasci. Na ovom će se poligonu provoditi praktični dio edukacije u budućoj vatrogasnoj školi. Naime, Vlada RH je na jučerašnjoj sjednici donijela Odluku o osnivanju Državne vatrogasne škole za potrebe obrazovanja u sustavu vatrogastva, a dio nastave provodit će se upravo u ovom prostoru.
tekst i foto: Robert Rigo

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit