Najizgledniji scenarij da su obvezni predmeti državne mature od 8. do 29. lipnja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Ministrica Blaženka Divjak na svojoj službenoj stranici na Facebooku objavila je video s nekoliko informacija za maturante jer – ističe –  želi na jednom mjestu sumirati sve ono što se zna o maturi 2020. godine. – Najizgledniji scenarij je onaj o kojem je već dosta bilo govora, taj da su obvezni predmeti državne mature od 8. do 29. lipnja. O ovom scenariju razgovaramo s epidemiolozima kako bismo vidjeli koji su to uvjeti koje moramo zadovoljiti da se obvezni dio državne mature provede u lipnju – rekla je ministrica. Naglasila je kako je važno ovo polaganje obveznih predmeta, zato što bez polaganja toga, gimnazijalci ne mogu završiti srednju školu. Istaknula je kako su važni i izborni predmeti koji su značajni za upise na visoka učilišta, zato što pojedina visoka učilišta – osim obveznih predmeta boduju i poneke predmete iz izbornog dijela mature. Ministrica je rekla kako je trenutno u procesu dogovaranja s Rektorskim zborom kako bi se dogovorilo koji su to izborni predmeti, kome trebaju i jesu li uopće nužni na državnoj maturi. Divjak je naglasila kako je ovo izvanredna situacija, ali kako se mora maturantima osigurati završnost bez obzira na epidemiološku situaciju. – Da bismo to uspjeli, već idući tjedan Vlada planira izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju, koje će predstavljati sigurnosnu mrežu kako bi se osigurala završnost za gimnazijalce, ali i mogućnost upisa na visoka učilišta – poručila je.

redakcijsko izvješće, foto: arhiva Ministarstvo 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit