„Najbolji ja – sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Osijeku je najavljena Konferenciju za medije koja će se održati 31. siječnja 2020. godine od 12:00 do 13:00 sati u prostorima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu na adresi Strossmayerova 1/I. Konferencija za medije se održava u sklopu projekta „Najbolji ja – sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti“, a više o projektu možete saznati na linku http://cnzd.org/projekti/najbolji-ja-sveobuhvatni-program-selektivne-prevencijeovisnosti-2020-2022. Konferencija za medije ima za cilj informirati javnost o početku projekta, o mogućnostima uključivanja volontera u projektne aktivnosti za djecu i u mentorski program te o štetnim posljedicama ovisnosti i načinima prevencije ovisnosti. Ovaj projekt je nastavak mentorskih programa koji se kontinuirano provode unazad pet godina među djecom i mladima u rizičnom socijalnom okruženju ili s problemima u ponašanju – korisnicima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i suradničkih organizacija Doma za odgoj djece i mladeži Osijek, Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje i Centra za socijalnu skrb. Projektom je predviđeno uključivanje volontera s područja Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske županije. Nakon što prođu edukaciju, volonteri postaju mentori djeci i mladima i s njima na kvalitetan način provode slobodno vrijeme uključivanjem u aktivnosti financirane od strane nositelja projekta. Naime, kroz projekt se nastoji na sveobuhvatan način kod djece i mladih prevenirati sve oblike ovisnosti kroz edukativne i socijalizacijske aktivnosti, medijsku kampanju, no prvenstveno kroz uspostavljanje odnosa s osobom prosocijalnog ponašanja-mentorom/icom. Odnos mentor – dijete zasnovan na prijateljstvu pozitivno utječe na razvoj socijalnih vještina djeteta, stjecanje novih interesa/navika i pozitivnog stava prema učenju i školi, povećanje samopouzdanje, a ujedno doprinosi i prevenciji rizičnog ponašanja (zlouporabe sredstava ovisnosti, nasilja i delikvencije) i omogućuje razvoj i jačanje zaštitnih faktora kod djece. Cilj projekta je selektivna prevencija svih vrsta ovisnosti kod djece i mladih u riziku na području Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske županije u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga. Partnerska organizacija na projektu je Volonterski centar Osijek, dok su suradničke organizacije na projektu Dom za odgoj djece i mladeži Osijek, Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje i Centar za socijalnu skrb Osijek čiji korisnici će sudjelovati u mentorskom programu i drugim projektnim aktivnostima. Projekt financira Ministarstvo zdravstva, a provodi se od 1. siječnja 2020. godine do 31. prosinca 2022. godine. Ovim putem Vas molimo da podijelite Poziv na volonterski angažman na način da bude vidljiv osobama oba spola, u dobi od 18 do 35 godina koje bi postale mentori/ice djeci i mladima u rizičnom socijalnim okruženju ili s problemima u ponašanju.

izvor: Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit