Nagrada “Zlatni ključ” dodijeljena Tvornici cementa NEXE d.d.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Tvornici cementa NEXE d.d, na svečanosti u sklopu programa 15. konvencije hrvatskih izvoznika u Zagrebu je jučer dodijeljena nagrada “Zlatni ključ” u kategoriji Najbolji izvoznik u Mađarsku u 2019. Nagradu je članu Uprave NEXE d.d. Josipu Ergoviću uručio Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. “Zlatni ključ” nagrada je najboljim izvoznicima u Hrvatskoj, a stručno povjerenstvo za dodjelu ove nagrade čine predstavnici Hrvatskih izvoznika, HBOR-a, HGK, HUP-a, FINA-e, MINGO-a, MINPO-a, MVEP-a, DZS, Carinske uprave, HAMAG-BICRO-a, HRT-a i CRANE-a. Ništa manje važno nije za spomenuti ni podatak kako je NEXE d.d. bio nominiran i u kategoriji Najbolji izvoznik u Srbiju, a ovakve nagrade i priznanja uvijek su potvrda predanom radu i poticaj za nove uspjehe u budućnosti. Nexe cement, osim na domaćem tržištu, prisutan je na izvoznim tržištima, od Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, do Slovenije, Austrije i Rumunjske, s udjelom izvoza od 60% u ukupnoj prodaji. Unutar tvrtke organizirana je proizvodnja i prodaja svježeg betona s tvornicama betona u Zagrebu, Sisku, Našicama, Osijeku i Vinkovcima. Uz tvornice Nexe betona u Srbiji (jedna u Novom Sadu i dvije u Beogradu), te dvije u Bosni i Hercegovini (Sarajevo i Tuzla), Nexe beton je u 2019. godini isporučio preko pola milijuna m³ betona, od čega više od polovine količina u Hrvatskoj. Protekla, 2019. godina ostat će tako zabilježena kao vrlo uspješna poslovna godina našičke tvornice cementa i godina u kojoj je primljeno ovo vrijedno priznanje Hrvatskih izvoznika. Drugi put u svojoj četrdesetogodišnjoj povijesti NEXE d.d. je u 2019. godini proizveo više od milijun tona cementa i Namala. Istovremeno, ostvaren je i rast prihoda od prodaje cementa i Namala od 13% u odnosu na 2018., a kao rezultat rasta prodaje cementa i Namala na domaćem tržištu za 16%, te na izvoznim tržištima za 6%. Ovim rezultatima treba dodati i rast prihoda od prodaje, prijevoza i pumpanja betona od 27% u odnosu na 2018. godinu.
Vizija NEXE-a d.d. je biti prepoznatljiv proizvođač na svom području djelovanja, društveno odgovoran, koji stvara nove vrijednosti za svoje kupce, vlasnike, zaposlene i zajednicu, a briga o okolišu i utjecaj na kvalitetu zraka među najvažnijim su odrednicama poslovanja. Svoju opredijeljenost poslovanju prema principima održivog razvoja NEXE d.d. dokazuje i kroz kontinuirano održavanje certifikata sustava upravljanja prema normama ISO 9001:2015 (kvaliteta), ISO 14001:2015 (okoliš), OHSAS 18001:2007 (zdravlje i sigurnost na radu) te ISO 50001:2011 (energija).

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit