Na vozilu imao 23 tehničke neispravnosti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Policijska uprava osječko-baranjska priopćila je da je prilikom čišćenja pomoćne prostorije, jučer prijepodne u Tenji, 65-godišnjakinja je pronašla automatsku pušku M70 AB2, pet pripadajućih spremnika, 184 komada streljiva kalibra 7,62×39 milimetra, dvije ručne bombe M75, jednu ručnu bombu M55 i jedan upaljač za protuoklopnu minu UTMA4. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je na siguran način izuzeo pronađena minsko-eksplozivna sredstva.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PRONAĐENI KRADLJIVCI PLINSKIH BOCA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Našice utvrđena je osnovana sumnja da su 30-godišnjakinja i maloljetnik počinili kazneno djelo teške krađe. Naime, dvojac je krajem svibnja na području Našica provalio u spremnik za plinske boce te ukrao dvije plinske boce čime su pravnu osobu oštetili za oko 1.000,00 kuna.

OTKRIVENI KRADLJIVCI BICIKALA S PODRUČJA NAŠICA
Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Našice utvrđena je osnovana sumnja da su tri maloljetnika počinili dva kaznena djela krađe i kazneno djelo teške krađe. Maloljetnici su krajem svibnja u Našicama ispred zgrade ukrali bicikl čime su 43-godišnju vlasnicu oštetili za oko 2.500,00 kuna. Nakon toga trojac je ukrao još jedan bicikl čime su 34-vlasnicu oštetio za oko 2.000,00 kuna. Također utvrđena je osnovana sumnja da su maloljetnici početkom travnja u Našicama provalili u prostoriju neizgrađene zgrade i ukrali bakrene cijevi čime su pravnu osobu oštetili za oko 10.000,00 kuna.

TIJEKOM PROTEKLA 24 SATA EVIDENTIRANE SU ČETIRI PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće su se dogodile na području Osijeka, a jedna na području Belog Manastira.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran je jedan vozač koji je bio pod utjecajem alkohola. Oko 14,30 sati, u Osijeku, policijski službenici su tijekom nadzora prometa zaustavili osobi automobil kojim je upravljao 38-godišnjak iz Luga. Evidentirana mu je koncentracija od 2,65 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

NA VOZILU IMAO 23 TEHNIČKE NEISPRAVNOSTI
U nadzoru prometa prometni policajci su jučer, oko 11,30 sati u Osijeku u ulici Ivana Gundulića zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 19-godišnjak zbog stvaranja prekomjerne buke. Vozilo je upućeno na izvanredni tehnički pregled. Izvršenim tehničkim pregledom osobnog automobila utvrđeno je ukupno 23 većih i opasnih nedostataka.  Na vozilu su izvršene i preinake na ispušnom sustavu kako bi vozilo stvaralo prekomjernu buku, na što Policijska uprava svakodnevno zaprima pritužbe građana. S osobnog automobila oduzete su registarske pločice dok je vozaču izrečena novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna. Policija poziva građane da ukoliko zamijete slična vozila koja stvaraju prekomjernu buku dojave policiji.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: PU ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit