Na Vijeću prihvaćeno Izvješće o radu Radija Našice

Facebook
Twitter
Pinterest

U Našicama je održana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici razmotrili i jednoglasno prihvatili izvješća o radu Radija Našice, Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice, Zavičajnog muzeja Našice, Javne vatrogasne postrojbe Našice i Našičke razvojne agencije. Vijećnici su iskazali zadovoljstvo radom gradskih institucija. Vijećnika Dalibora Kraljika iz SDP-a zanimalo je u kojoj je fazi digitalizacija kina na što je v.d. direktorica Tomislava Justić odgovorila kako se nada da će digitalizacija biti dovršena u jesen. Kraljik je također pitao što je prouzročilo pad prihoda te kakvim tempom ide naplata potraživanja, na što je dobio odgovor da je dio potraživanja utužen, dio potraživanja neće se moći naplatiti iako su tužbe dobivene te da se iz toga razloga sada radi uglavnom putem avansnih uplata. Pad prihoda, rekla je, odraz je aktualne ekonomske situacije pa iako oglašivača ima, oni su smanjili budžet za oglašavanje. Na pitanje o slušanosti radija koji je prema izvješću među slušanijima na našem području, odgovoreno je da Radio Našice pokriva osim grada Našica i područje susjednih općina gdje je slušanost velika. Većinom glasova, prihvaćena su i izvješća o radu Našičkog vodovoda i Našičkog parka za prošlu godinu. Vijećnici oporbe bili su suzDžani prilikom glasovanja. Direktor Oto Dudjak izvijestio je da je zbog novog zakona djelatnost morala biti odvojena što je dovelo do povećanih troškova. Među ostalim, prihvaćen je i prijedlog odluke o donošenju procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša Grada Našica te prijedlog odluke o donošenju Plana zaštite i spašavanja te Plana civilne zaštite. Gradonačelnik je uputio poziv građanstvu da se prijave za članstvo i rad u jedinici Civilne zaštite opće namjene.
Sjednici Gradskog vijeća prethodio je Aktualni sat u kojem su vijećnici postavljali pitanja gradonačelniku Krešimiru Žagaru. Vijećnik Ivan Keglević iz HDZ-a pitao je zašto fontana ne radi, a gradonačelnik je odgovorio da je zbog kvara fontana na popravku i ovih dana bi trebala biti vraćena. Mirko Štefančić iz HDZ-a pitao je kada će biti sanirana oštećenja u Ulici kralja Tomislava u Našicama te u Jelisavcu i Lađanskoj. Gradonačelnik je rekao da su sva oštećenja zabilježena te da u sljedećih nekoliko dana kreće sanacija ove i ostalih ulica.
Vijećnik Stjepan Bosak iz HDSSB-a upozorio je na problem građana kojima su uništeni ulazi u kuću prilikom rekonstrukcije ceste kroz Markovac i upitao što je s ulaganjima u nogostup Brezik-Šipovac, što je s asfaltiranjem ceste u Granicama, uličnom rasvjetom u Vukojevcima, uništenim asfaltom kroz Vukojevce te nogostupom od Martina prema Našicama. Gradonačelnik je rekao da je Osječka ulica kroz Markovac državna cesta koja se popravlja kroz program Betterment, a problemi koji nastaju prilikom radova moći će se rješavati tek nakon dovršetka projekta, a to bi trebalo biti ovih dana. Što se tiče investicija, gradonačelnik je rekao da se zbog nešto slabijeg punjenja proračuna i plan radova sporije ostvaruje.
Vijećnik Hrvoje Šimić iz HDSSB-a pitao je što je s raspodjelom gradskog i državnog poljoprivrednog zemljišta i ima li prigovora građana te je li moguće formiranje još jedne skupine djece u Dječjem vrtiću Zvončić. Gradonačelnik je odgovorio da pritužbi na podjelu zemlje nema. Trenutno ne postoji mogućnost formiranja nove skupine djece jer nema prostora, no Vijeće će uputiti upit Vrtiću je li moguće na neki način prihvatiti  djecu koja su ostala neupisana. Dugoročno, problem će biti riješen izgradnjom novog vrtića – rekao je gradonačelnik.
Vijećnik Dalibor Kraljik iz SDP-a zahvalio je na postavljanju rasvjete u Ulici Tina Ujevića i upitao kada će biti postavljena u Sportskoj ulici u Jelisavcu. Kraljik je u nastavku iskazao razočaranje lošom izvedbom  autobusnih ugibališta u Jelisavcu. Kao i u Markovcu, popravci oko ugibališta moći će biti riješeni nakon završetka ceste, a javna rasvjeta u Sportskoj ovisi o punjenju proračuna. Alan Šikić iz HDSSB-a upitao je tko održava okoliš autobusnih stanica u Velimirovcu te postoji li mogućnost sufinaciranja udžbenika za osnovu školu. Gradonačelnik je odgovorio da će Grad uputiti dopis Hrvatskim cestama sa zahtjevom za pojačanim održavanjem,  jer je riječ o objektima Hrvatskih cesta. Što se tiče udžbenika, Grad kroz socijalni program pomaže najpotrebitijima.
U ime Kluba vijećnika HDSSB-a, HNS-a i nezavisnog vijećnika Jurišića, Hrvoje Šimić ukazao je na opasnost za sudionike u prometu u Našičkoj ulici u Zoljanu. Naime, problem je pješačka staza koja se dijelom koristi i kao biciklistička staza te što je s uređenjem gradskih prostora u Gradcu. Našička ulica biciklističke staze nema jer za to nema minimalnih tehničkih uvjeta, a kada se pokaže interes građana za uređenje prostorija, tada će one biti uređene.
tekst: Asja Godžirov – Kurilj
foto: arhiva

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit