Na svečanom misnom slavlju proslavljena 60.obljetnica sviranja i vođenja zbora

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U crkvi Svih svetih u Donjoj Motičini danas je bilo posebno svečano. Veliku obljetnicu 60 godina sviranja i vođenja zbora proslavila je Jelena Bijuklić. Prvu pjevanu misu svirala je na blagdan Krista Kralja prije 60 godina kada je imala samo 14 godina i od tada svira i vodi zbor u Donjoj Motičini. Svirala je i u drugim mjestima u Župi kada je bilo potrebno, a osim službe sviranja,  preko 40 godina vodila je devetnicu Gospi Lurdskoj i zajednicu Kruničarki. Današnje misno slavlje predslavio je provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto, a suslavili su fra Zoltan Dukaj, fra Stjepan Hrkač i fra Zvonko Lutrović koji je danas na službi u filijali Donja Motičina.
Fra Krišto je zahvalio gospođi Jeleni na svim ovim godinama strpljivosti, vjere i upornosti jer, kako je rekao, svi koji vode zbor ili predaju vjeronauk znaju kako je nekada teško uvesti disciplinu i motivaciju. Čestitajući  na ovoj velikoj obljetnici, uime Provincije i Župe predao joj je zahvalnicu, a uz njega prigodne darove današnjoj slavljenici uručili su načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević i predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić te predstavnik zbora iz Donje Motičine.
Jelena Bijuklić zahvalila je fra Krišti što je predvodio misno slavlje, ali i svojoj obitelji na podršci jer ovakve stvari ne mogu se raditi bez podrške bližnjih. Kako je rekla, sretna je što među njenom unučadi ima onih koji sviraju

na misama.

Tomislava Justić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit