Na simpoziju o Dori Pejačević gostovali glazbeni stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva

Facebook
Twitter
Pinterest

Predavanjima glazbenih stručnjaka iz Hrvatske, Njemačke i Mađarske o umjetničkom stvaralaštvu Dore Pejačević, ali i drugih članova obitelji Pejačević danas je u Gradskoj vijećnici održan simpozij o Dori Pejačević. U ime Grada nazočne je pozdravila ravnateljica muzeja Silvija Lučevnjak koja je rekla kako je ovaj simpozij svojevrsna repriza simpozija koji je 5. listopada održan u Zagrebu, a danas i u Našicama.
– Nadam se da ćemo zajedno s Odsjekom za povijest hrvatske glazbe i Hrvatskim muzikološkim društvom uspjeti postići to da ova manifestacija postane bijenalna i da svake druge godine u Našicama možemo ugostiti istraživače koji će nam govoriti o nekom segmentu glazbene prošlosti ovog dijela Hrvatske – rekla je ravnateljica.

Simpozij je vodila Vjera Katalinić, upraviteljica Odsjeka za povijest hrvatske glazbe Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti koja je izrazila zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom s Našicama te idejnom začetnicom simpozija akademkinjom Koraljkom Kos.

Organizatori simpozija bili su Zavičajni muzej Našice, Hrvatsko muzikološko društvo, Odsjek za povijest Hrvatske glazbe HAZU-a, a pokrovitelj je Razred za glazbenu umjetnost i muzikologiju HAZU-a.

Uz simpozij, prikazan je i video o Dori Pejačević od 100. obljetnice rođenja do 29. Memorijala koji su pripremili zaposlenici muzeja Renata Bošnjaković, Magdalena Kunac-Svoren i Miroslav Šarić, a bila je postavljena i prigodna izložba slikarskog ciklusa inspiriranog „Životom cvijeća” Dore Pejačević, slikara Srečka Perkovića.

Radio Našice/K.Matasić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit