Na području PU osječko baranjske teška krađa, prometne i alkoholizirani vozači

Facebook
Twitter
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 6 kaznenih djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo teška krađa

PROVALIO U KUĆU
U vremenu od 15. do 21. travnja, u Branimirovcu, nepoznati počinitelj je provalio u nenastanjenu kuću i ukrao televizor, baterijske bušilice i motornu pilu, vlasništvo 39-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta više tisuća kuna.

GRAĐANIN PRONAŠAO MINU
Jučer, 21. travnja, oko 12,30 sati, u Osijeku, uz obilaznicu 106. brigade ZNG RH, djelatnik tvrtke, 54-godišnji hrvatski državljanin je prilikom izvođenja radova pronašao protutenkovsku minu. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na mjestu pronalaska na siguran način uništio minu. Na tom djelu ceste u vremenu 14,30 do 14,38 sati, iz sigurnosnih razloga, a zbog uništenja mine bio je zatvoren promet za sva vozila.

Iz PU podsjećaju građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Pozivaju sve  koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija, prijave policiji.  O namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati  stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

POLICIJA PRONAŠLA POČINITELJA TEŠKIH KRAĐA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetni hrvatski državljanin počinio jedno kazneno krađa i četiri kaznena djela teška krađa.  Naime, u vremenu od 29. prosinca prošle godine do 4. siječnja ove godine, u Belišću, maloljetnik je s parkiranog teretnog automobila ukrao dva akumulatora. Pravnoj osobi iz Ivanovaca je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 2000 kuna. Također, 15. travnja, u Belišću, maloljetnik je provalio u rezervoar osobnog automobila te ukrao oko 40 litara benzina. Pravnoj osobi iz Osijeka je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 400 kuna. U nedjelju, 17. travnja, u Belišću, maloljetnik je provalio u šupu, vlasništvo 56-godišnjeg hrvatskog državljanina te ukrao dva trimera. Vlasniku je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 3500 kuna. U ponedjeljak, 18. travnja, u Belišću, maloljetnik je provalio u ugostiteljski objekt te ukrao novac i dvije boce alkoholnih pića. Pravnoj osobi iz Belišća je počinjena materijalna šteta veća od 1000 kuna.
U utorak, 19. travnja, u Bocanjevcima, maloljetnik je pokušao provaliti u trgovinu, vlasništvo pravne osobe iz Sesveta, nakon čega se udaljio.

PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći 1 osoba je tjelesno ozlijeđena, dok su 3 prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.  Na području Osijeka i Belišća evidentirane su po 2 prometne nesreće. Jučer, 21. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo 1 vozača osobnog automobila, 1 vozača teretnog automobila i 2 biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je oko 21 sat, u Valpovu, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili biciklistu, 38-godišnjeg hrvatskog državljanina. Biciklisti je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu. Oko 2 sata, u Našicama, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su teretni automobil kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin.  Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,32 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 3 mjeseci i 4 negativnih prekršajnih bodova.

Izvor: PU osječko baranjska

Foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit