Na području naše Policijske uprave u protekla 24 sata evidentirano 16 kaznenih djela

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 16 kaznenih djela od kojih izdvajamo kaznena djela krađa, nedozvoljena trgovina, krivotvorenje isprave i prijevara.

UKRAO BICIKL
U noći s 24./25. srpnja, u Podravlju, nepoznati počinitelj je iz dvorišta ukrao bicikl. Vlasniku, 23-godišnjem hrvatskom državljaninu počinjena je materijalna šteta više tisuća kuna.

NEDOZVOLJENA TRGOVINA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 48-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Nedozvoljena trgovina.
Jučer, 26. srpnja, temeljem naloga suda, kod 48-godišnjeg hrvatskog državljanina, u Bijelom Brdu, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija. Policija je pronašla i oduzela 67 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Republike Hrvatske.

KRIVOTVORENIM TESTOVIMA I DOKUMENTIMA POKUŠALI UĆI U REPUBLIKU HRVATSKU
Jučer, 26. srpnja, u 7,41 sati, na graničnom prijelazu Erdut, pristupili su putnici, 45-godišnji državljani Republike Mađarske te policijskim službenicima dali na uvid PCR testove izdane od Instituta za javno zdravstvo Republike Srbije.
Uvidom u sadržaj PCR testova, policijski službenici posumnjali su da su testovi krivotvoreni te su ih uz potvrdu oduzeli.

Jučer, 26.srpnja, u 11,10 sati, na granični prijelaz Erdut pristupio je putnik, 40-godišnji državljanin Srbije i policijskim službenicima dao na uvid prometne dozvole za teretno i priključno vozilo, izdane od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije.
Policijski službenici posumnjali su da su prometne dozvole krivotvorene te su ih uz potvrdu oduzeli.

PRIJEVARA PUTEM INTERNETA
Tijekom mjeseca svibnja ove godine, 36-godišnja hrvatska državljanka stupila je putem telefona u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila da joj je poznanica. U komunikaciji sa 36-godišnjakinjom, nepoznata počiniteljica je obećala uplatiti novčani iznos od 45000 eura u ime duga, ali da se prethodno mora izraditi bankovna kartica na koju će biti isplaćen dug.
Po dogovoru, oštećena je tijekom srpnja uplatila u više navrata novčani iznos oko 6000 kuna na nepoznati račun u Maroku, a bankovnu karticu i obećani novac nije dobila.

Kako ne biste postali žrtva prevaranta, iz Policijske uprave osječko baranjske savjetuju da olako ne prihvaćate neprovjerena poznanstva i  neuobičajene zahtjeve za novčane uplate.
Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu. O mogućim prijevarama putem interneta, ali i o načinima zaštite, možete pročitati OVDJE.

ELEKTRIČNE INSTALACIJE IZAZVALE POŽAR U SILOSU
Jučer, 26. srpnja, oko 11,50 sati, u Markovcu Našičkom, uslijed pregrijavanja i taljenja električnih vodiča zapalila se mlinska čistionica u silosu.
Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Našice. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta će se utvrditi naknadno.

POLICIJA PRONAŠLA POČINITELJA KRAĐE
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 38-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa.
Naime, 38-godišnjak je u vremenu od mjeseca svibnja do srpnja ove godine, iz voćnjaka u Čemincu, ukrao motornu pumpu za vodu s priključnim cijevima.
Vlasnici, 63-godišnjoj hrvatskoj državljanki, počinjena je materijalna šteta oko 5000 kuna.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.  Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira i Našica.

Izvor: PU osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit