Na Farmi muznih krava “Osilovac” krava Sunčica otelila četiri teleta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Po prvi puta u povijesti Farme muznih krava “Osilovac” d.o.o. za poljoprivrednu proizvodnju Feričanci, jedna je krava otelila čak četiri teleta – tri ženska i jedno muško tele. Riječ je o kravi simentalske pasmine od milja nazvanoj Sunčica. Vjerojatnost da se u jednom porodu otele četiri teleta je 1:11 milijuna – ističu veterinarski tehničar Luka Perković i tehnologinja Ana Marija Crnoja i dodaju da je porod protekao bez većih poteškoća te da su i krava Sunčica, koja je nosila 100 kg, i njezini telići dobro. Ovo je prvi takav zabilježen slučaj na osilovačkoj farmi. Dvojke su češće, a tri teleta odjednom zadnji puta su na svijet došla 2011. godine. Naravno, sretna ekipa osilovačke farme nazdravila je Sunčici i njezinim telićima vrsnim vinom feričanačkog “Feravina”.

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit