Na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu prostornog uređenja o zgradi IMK Slavonije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je  u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine održan sastanak kojemu su bili nazočni državna tajnica u Ministarstvu Sanja Bošnjak, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Našica Hrvoje Šimić te zamjenik gradonačelnika Krešimir Žagar

Zamjenici gradonačelnika zahvalili su državnoj tajnici na nedavnom iznimnom angažmanu u hitnom rješavanju složenih imovinsko-pravnih postupaka za potrebe projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice“ na području grada Našica i općine Donja Motičina. Zahvalili su i na svim ostalim postupcima provedenim za potrebe izvođenja niza komunalnih projekata koji se trenutno izvode na području našega grada.

Posebna tema zgrada IMK Slavonije

Posebna tema razgovora bilo je, već dugi niz godina, neriješeno pitanje sudbine stare zgrade nekadašnje ekonomske škole, odnosno bivšeg objekta IMK  Slavonija u Našičkom Markovcu. Naime, objekt se nalazi u državnom vlasništvu i u derutnom je stanju, opasan za slučajne prolaznike i mještane Markovca. Zgrada stoji prazna i neiskorištena od 1994. godine i na njoj su razbijena sva prozorska stakla, dok su ulazna vrata, stropovi i podovi gotovo potpuno uništeni. U nekoliko navrata Grad je pokušao riješiti problem predočujući vlasniku stanje objekta i potrebu da se reagira stavljanjem objekta u funkciju. Na jučerašnjem sastanku državnoj tajnici predočeno je niz ideja oko obnove objekta, a koje bi Grad bio u mogućnosti realizirati. Spomenute su i nekadašnje zamisli o premještanju kapaciteta obrtničke škole i rasterećenju našičke velike srednje škole koja u svom sastavu  još ima i gimnaziju i ekonomsku školu. Uz obrtničku školu mjesto bi našao poduzetnički inkubator ili akcelerator, što bi omogućilo ne samo obrazovanje deficitarnih proizvodnih kadrova, već bi dalo vjetar u leđa mladim poduzetnicima. S druge strane, kako je  naselje Markovac sredina koja je aktivna u društvenom, kulturnom i sportskom životu,  bez adekvatnog objekta u vidu društvenog doma ili kulturnog centra, zgrada bi se mogla urediti i kao multifunkcionalni objekt. Takav objekt zadovoljio bi potrebe niza markovačkih, ali i našičkih udruga, s obzirom na relativno kratku udaljenost i dostupnost od samog gradskog središta. Sve ove ideje bit će moguće  financirati europskim sredstvima u idućem programskom razdoblju, a prvi preduvjet planiranja i izrade samog projekta je rješavanje pitanja vlasništva.

Državna tajnica Sanja Bošnjak izrazila je zadovoljstvo s predstavljenim idejama i ponudila daljnju pomoć u rješavanju svih imovinskih pitanja oko državne imovine, a posebno oko pripreme darovnog ugovora kojim bi se zgrada IMK Slavonije predala u vlasništvo i na daljnje korištenje našemu Gradu.

Redakcijski tekst

Foto: K.Žagar

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit