Na Dan Europe ponovno u prvom planu mir

Facebook
Twitter
Pinterest

Na Dan Europe prisjećamo se Schumanove deklaracije koja je potpisana 9.svibnja 1950. godine. Osiguravanje dugoročnog mira u poslijeratnoj Europi bio je već tada ambiciozan cilj Europske unije kakvu poznajemo danas. Važnost nastojanja da se održi mir u Europi danas je opet u prvom planu, kad izražavamo naše jedinstvo i solidarnost s Ukrajinom.

Ovog svibnja institucije EU-a pozivaju vas da sudjelujete u brojnim aktivnostima na internetu i uživo u svim državama članicama EU-a. Ova je godina u znaku Europske godine mladih i Konferencije o budućnosti Europe te prilika da mladi i svi ostali građani iznesu svoja mišljenja. Pravo je vrijeme za okupljanje, raspravu o izazovima s kojima se svi suočavamo i stvaranje bolje budućnosti za sve europske građane.

 

izvor: europeday.europa.eu, foto: logično.com

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit