Na 26. Memorijal Dore Pejačević stigli članovi obitelji Pejačević i violinist Kiril Naumov

Osnovna glazbena škola Kontesa Dora i Tamburaško društvo “Dora Pejačević” Našice danas organiziraju prigodan program povodom 97. obljetnice smrti prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević i 35 godina djelovanja Glazbene škole u Našicama. Prigodno obilježavanje je u sklopu 26. Memorijala Dore Pejačević.
Na skladateljicin grob danas su položili cvijeće i upalili svijeće učenici i učitelji Glazbene škole “Kontesa Dora”, predstavnici Grada Našica i Osnovne škole Dore Pejačević i članovi obitelji Pejačević, unuk grofa Marka Pejačevića, Ladislav sa suprugom koji žive u Beču. Nekoliko riječi o Dori rekla je ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak, a profesorica Kristina Brkić pročitala je pjesmu Fabijana Brkića „Na Dorinom grobu“.
U nastavku programa 26. Memorijala Dore Pejačević, 18:30, u koncertnoj dvorani Glazbene škole, koncert će održati violinist Kiril Naumov i klavirist Matej Šibalić. Pokrovitelji su Osječko-baranjska županija i Grad Našice, a medijski pokrovitelj Radio Našice.
tekst i foto: Robert Rigo

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.03.2020.

11.03.2020.

18.03.2020.

25.03.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit