Muškarci, puštajte brkove!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Mjesec studeni posvećen je zdravlju muškaraca. Rak pluća, želuca, debelog crijeva i prostate su najčešće zloćudne bolesti koje napadaju muškarce. Tijekom ovoga mjeseca ukazuje se na potrebu preventivnih pregleda i podizanje svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka. Tijekom mjeseca provodi se akcija “Movember”, a ime akcije nastalo je spajanjem riječi moustache i November, a tijekom mjeseca u mnogim državama svijeta obilježava se i Međunarodni dan muškaraca. Akciju podržava i UN.

Rano otkrivanje raka pruža vam najbolju mogućnost izliječenja. Ako ste u dobi između 20 i 40 godina, pođite na pregled svake tri godine. Za starije od 40 godina pregled se preporučuje učiniti svake godine. Liječniku se potrebno javiti i zbog svakog zadebljanja, ranice koja ne zacjeljuje, promjene u madežu ili neprirodnog krvarenja ili zbog dugotrajnih zdravstvenih tegoba poput kašlja, promuklosti, promjena stolice, mokrenja ili neobjašnjivog gubitka težine. Tijekom ovog mjeseca mnogi muškarci puštaju brkove kako bi podržali akciju i ukazali na potrebu preventivnih pregleda.

Foto: Facebook – Movember Hrvatska

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit