Multikulturalost u knjižnici – knjižničke usluge za pripadnike manjina

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageSredišnja knjižnica Slovaka u RH pri Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice sudjelovala je u Puli, na okruglom stolu pod nazivom “Multikulturalost u knjižnici – knjižničke usluge za pripadnike manjina”. Okrugli stol pripremila je Gradska knjižnica i čitaonica Pula u povodu Mjeseca hrvatske knjige. Na skupu u Puli razmatrao se sadašnji model knjižničnih usluga u Središnjim knjižnicama za manjine u Hrvatskoj i razmijenila su se iskustva s drugim sličnim institucijama u susjednim zemljama.

Glavni cilj skupa bilo je sagledavanje mogućih pravaca suradnje i koordiniranja postojećeg modela. Na okruglom stolu posvećenom radu manjinskih knjižnica, iz Našica su, predstavljajući aktivnosti slovačke knjižnice, sudjelovale ravnateljica HNKČ Blaža Pavlović-Radmanović i voditeljica Središnje knjižnice Slovaka Ružica Vinčak. Uz predstavnike još 9 manjinskih knjižnica u Hrvatskoj, u radu skupa sudjelovali su i inozemni izlagači iz Italije i Slovenije, koji su iznijeli svoja iskustva u radu s korisnicima u multikulturalnom okruženju.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit