Mrtvačnica u Zoljanu bit će završena za mjesec dana

Facebook
Twitter
Pinterest

Završavaju radovi na novoizgrađenoj mrtvačnici u Zoljanu. Ovu važnu investiciju za naselje Zoljan obišao je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, s v.d. pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božom Papcem te predsjednikom Vijeća mjesnog odbora Zoljan Mihaelom Devaldom i potpredsjednikom Juricom Katavićem.

-Ova je investicija jako važna za naše prigradsko naselju Zoljan koje je to itekako zaslužilo. Ukupna vrijednost mrtvačnice je milijun i pol kuna, a jedna je od većih investicija u ovom naselju. Mrtvačnica je u visokoj izvedivosti i u kratkom roku očekujemo njen završetak. Važno je naglasiti da maksimalno želimo i pokušavamo napraviti proporcionalno ulaganje kako u sam grad Našice, tako i u svih 15 prigradskih naselja. U Zoljanu, osim u objekte, ulažemo i u sportske udruge, nogometni klub, DVD i njihov društveni dom i možemo reći da ovo naše prigradsko naselje živi punim duhom – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Vršitelj dužnosti pročelnika Božo Papac istaknuo je da je kod planiranja mrtvačnice bilo određenih teškoća zbog konfiguracije terena na kojem je groblje.

– S obzirom da su se do sada ispraćaji u Zoljanu odvijali ispred samog groblja na cesti, pristupilo se gradnji objekta nasuprot groblja. Objekt nije samostalan, on objedinjuje i izgradnju ceste i parkirališta za potrebe mjesta i mrtvačnice. Da bi se ovaj objekt stavio u funkciju, investicijska vrijednost je  700.000,00 kuna, a radovi će biti gotovi kroz mjesec dana. Nakon toga se objekt može koristiti – rekao je v.d. pročelnika Božo Papac.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Zoljan Mihael Devald istaknuo je da je ovo velika investicija za Zoljan, o kojoj se već dugo priča. Investicija je bila neophodna za naše naselje jer je sadašnja mrtvačnica vrlo mala i nije imala osiguran sanitarni čvor ni vodu. Sve što se radi je svrhu poboljšanja života stanovnika našeg naselja- rekao je Mihael Devald i zahvalio gradonačelniku i Gradu na ulaganjima u Zoljan – od investicija, izgradnje objekata pa do podržavanja rada udruga.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit