Možete li se odreći kupovine na jedan dan?

Facebook
Twitter
Pinterest
Image U subotu 29. studenoga, obilježava se međunarodni Dan bez kupovine. To je dan kada se svatko od nas može odreći kupovine i posvetiti se stvarnom životu. Pravila su jednostavna – na 24 sata treba se pročistiti od pošasti konzumerizma i živjeti bez kupovanja. Svatko može sudjelovati, pod uvjetom da svoje vrijeme taj dan ne troši na trošenje. Dan bez kupovine je najveći 24-satni prosvjed protiv kunzumerizma. Ljudi širom svijeta taj dan sudjeluju u zajedničkoj misiji odmora od trošenja, bilo iz radoznalosti ili jednostavno da izraze svoj stav.

Pretjerana potrošnja ključni je uzrok propadanja našeg prirodnog okoliša, kao i raznih kriza koje svakodnevno potresaju cijeli svijet. Tim povodom aktivisti kolektiva Hrana, a ne oružje! i Zelene akcije pozivaju građane da se suzdrže od kupovine barem na jedan dan. Tijekom akcije se događa i Uzmi ili ostavi!, projekt kojem je cilj zamjena – u Zelenu akciju donesete stvari koje vam ne trebaju i zamijenite ih za one koje vam trebaju. Na taj način i vi dajete svoj doprinos očuvanju cjelokupnog života na Zemlji. Više informacija možete pronaći na web stranicama www.buynothingday.co.uk.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit