Mladi, kako ste?

Facebook
Twitter
Pinterest

Danas je u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga proveden projekt Mladi, kako ste? Cilj je podizanje razine svijesti u zajednici o važnosti mentalnog zdravlja, kao i o poteškoćama te potrebama s kojima se susreću mladi Osječko-baranjske županije. Projekt provodi Centar za socijalno podučavanje PRONI Osijek u partnerstvu s Osječko-baranjskom županijom, a dio je Erasmus+ projekata iz čijih je izvora i financiran.

Projekt se provodi od lipnja prošle godine do lipnja 2024. godine kroz četiri faze. Prva faza obuhvaćala je istraživanje u obliku ankete u kojoj je sudjelovalo više od 1000 sudionika s područja Osječko-baranjske županije, a kojom se nastojalo saznati kakvo je mentalno stanje mladih te s kojim se problemima susreću. Kroz drugu fazu organizirana su jednodnevna događanja u obliku panel rasprava i radionica u 6 gradova Osječko-baranjske županije (Osijek, Valpovo, Donji Miholjac, Beli Manastir, Našice, Đakovo). Svi sudionici ovi 6 događanja bit će pozvani na završnu konferenciju koja će se održati krajem travnja u Osijeku. Posljednja faza projekta jest stvaranje dokumenta Mentalno zdravlje i mladi kojim će se obuhvatiti preporuke mladih za jačanje podrške mentalnom zdravlju, rezultate događanja, izazove i prepreke mladih te prijedloge za unapređenje podrške mladih na županijskoj i lokalnoj razini.

Predavanje na temu Rizični i zaštitni faktori mentalnog zdravlja mladih održala je psihologinja Andrea Reith iz Centra za pružanje psihološke pomoći Neurolab iz Našica. U panel diskusiji, u kojoj su komentirani najrelevantniji odgovori mladih vezanih uz izazove mentalnog zdravlja, održali su stručnjaci lokalne zajednice: psihologinja Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice Sanja Olbina-Borić, pedagoginja Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač Ana Ivanišić te psihologinja iz Neurolaba Andrea Reith.
Aktivnosti projekta realizirane kroz panel rasprave i predavanja stručnjaka iz područja mentalnog zdravlja, poslužit će kao uvod u raspravu na ovu važnu temu prema kojoj će biti izrađene smjernice za podršku mladima u ovom području.

tekst i foto: Božica Bjelokapić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit