Mladi GDCK Našice sudjelovali na radionici u Valpovu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Osam predstavnika mladih Gradskog društva Crvenog križa Našice sudjelovalo je, u subotu na radionici “Nisam na prodaju, nisam rob(a)” koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo. Povod radionice je današnje obilježavanja Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima. Provedena je po punktovima, a na svakom se moglo doznati određene informacije vezane uz temu trgovanja ljudima. Mladi Gradskog društva Crvenog križa Valpovo priredili su i kratki skeč kojim su prikazali jedan scenarij ulaska u lanac trgovanja ljudima i postajanja žrtvom. Mladi su tako naučili što je to trgovanje ljudima, koje su faze trgovanja ljudima, gdje sve mogu završiti žrtve trgovanja ljudima (prisilni rad, seksualna eksploatacija, prosjačenje, trgovanje organima). Odgledali su i video u kojem spašena žrtva trgovanja ljudima opisuje što je sve proživjela tijekom godina ropstva i seksualne eksploatacije. Nakon radionice mladi su vrijeme proveli družeći se i razmjenjujući iskustva s volonterima iz drugih društava Crvenog križa.
Edukacija o ovoj temi je od iznimne važnosti jer žrtvom trgovanja ljudima može postati bilo koja osoba neovisno o dobi ili spolu. Ako se o toj temi ne govori ne znači da problem ne postoji, te isto tako ako se ne događa nama, ne znači da se ne događa nekome drugome.
Educiraj se i smanji rizik od ulaska u lanac trgovanja ljudima!

Izvor: GDCK Našice

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit