Mladi Crvenog križa sudjeluju na 16. Ljetnoj školi

 

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici od 17. do 27. kolovoza održat će se 16. Ljetna škola mladih Društava Crvenog križa Osječko–baranjske županije. U radu ljetne škole sudjeluje preko 150 članova mladih Hrvatskog Crvenog križa s područja Osječko–baranjske županije, ali i drugih gradova s područja Hrvatske poput Dubrovnika, Splita, Ploča. Kroz 16 godina ljetna škola postala je i međunarodna tako da u njoj sudjeluju i članovi iz Mađarske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Iz Gradskog društva Crvenog križa Našice u ovogodišnjoj školi sudjelovat će devet članova mladeži: Mirna i Dunja Golub, Nika Vukomanović, Iva Ptiček, Josipa Mihaljević, Dorotea, Horvat, Lana Poljak, Dora Šenk i Ema Jović, a Dorijan Lamot i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi će sudjelovati u provođenju programa Ljetne škole.

Edukacija se provodi prema načelu mladi za mlade, a tijekom boravka mladi će se educirati za različite programe iz područja rada Crvenog križa: osposobljavanje volontera za voditelje programa prve pomoći, programa realističnog prikaza ozljeda, programa prevencije, članove terenskih jedinica i humanih vrednota i odgoja za humanost.

Kao i prošle, ova ljetna škola će biti ispunjena prijateljstvom, smijehom, znanjem, a sve u cilju širenja humanosti i poruke mira prema mladima i onima kojima će mladi to dalje prenositi.

Izvor: GDCK Našice

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.12.2019.

11.12.2019.

18.12.2019.

25.12.2019.

Logo-RN-white

Postavite upit