Mladi Crvenog križa sudjeluju na 16. Ljetnoj školi

 

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici od 17. do 27. kolovoza održat će se 16. Ljetna škola mladih Društava Crvenog križa Osječko–baranjske županije. U radu ljetne škole sudjeluje preko 150 članova mladih Hrvatskog Crvenog križa s područja Osječko–baranjske županije, ali i drugih gradova s područja Hrvatske poput Dubrovnika, Splita, Ploča. Kroz 16 godina ljetna škola postala je i međunarodna tako da u njoj sudjeluju i članovi iz Mađarske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Iz Gradskog društva Crvenog križa Našice u ovogodišnjoj školi sudjelovat će devet članova mladeži: Mirna i Dunja Golub, Nika Vukomanović, Iva Ptiček, Josipa Mihaljević, Dorotea, Horvat, Lana Poljak, Dora Šenk i Ema Jović, a Dorijan Lamot i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi će sudjelovati u provođenju programa Ljetne škole.

Edukacija se provodi prema načelu mladi za mlade, a tijekom boravka mladi će se educirati za različite programe iz područja rada Crvenog križa: osposobljavanje volontera za voditelje programa prve pomoći, programa realističnog prikaza ozljeda, programa prevencije, članove terenskih jedinica i humanih vrednota i odgoja za humanost.

Kao i prošle, ova ljetna škola će biti ispunjena prijateljstvom, smijehom, znanjem, a sve u cilju širenja humanosti i poruke mira prema mladima i onima kojima će mladi to dalje prenositi.

Izvor: GDCK Našice

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest