Misom i druženjem naši policajci obilježavaju Dan policije

Danas se u Crkvi slave sveti arkanđeli – sv. Mihael, Gabriel i Rafael. Svete mise u župnoj crkvi bile su u 7 te u 9 sati kada je misa bila za djelatnike Policije. Na misi za policiju, župnik i gvardijan fra Zoran Bibić čestitao je svim policajcima i načelniku Policijske postaje Ivici Bukviću njihov dan. Podsjetio je da su djelatnici policije upravo u liku sv. Mihaela prepoznali svoga zaštitnika. Stoga je poželio da ih anđeoska zaštita prati, da budu u službi dobra te da služe Gospodinu u onome što im je povjerio je, a to je dobrobit društva.

Čestitku djelatnicima Policijske postaje Našice u ime Gradskog vijeća, građana i svoje osobno uputio je danas i gradonačelnik Krešimir Žagar.
Dan policije svim policajkama i policajcima čestitao je i načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić. Istaknuo je da je današnji dan prilika da se zapitamo što zanimanje policajac zapravo znači. Policijski posao – zaključio je – zahtjevan je i odgovoran, a sa sobom nosi i određene opasnosti. Osnovna zadaća policije je zaštita građana i njihove imovine. Policijski posao zato nije nimalo lagan, ali je zbog pomaganja drugima to lijep posao. Načelnik Policijske postaje Ivica Bukvić podsjetio je i na jučerašnje događaje kojima je Dan policije obilježen u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj gdje je načelnik Policijske uprave za doprinos ugledu policije pohvalio i troje djelatnika naše Policijske postaje – Vlastu Markulić, Đurđicu Kukuljević i Branimira Korova, što je veliko priznanje i Policijskoj postaji Našice i njima osobno. Današnji dan naši policajci obilježili su misom, a poslijepodne zajedničkim domjenkom. Načelnik Bukvić na kraju čestitke svim policajkama i policajcima zaželio je da im u radu u pomoći bude njihov zaštitnik sv. Mihael

tekst: Ninoslava Pavlus

foto: arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.12.2019.

11.12.2019.

18.12.2019.

25.12.2019.

Logo-RN-white

Postavite upit