Ministar Ivan Anušić s pripadnicima Kuna

Facebook
Twitter
Pinterest

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid danas su bili u radnom posjetu Tenkovske bojne Kune u vojarni „3. gbr Kune“ u Đakovu.

Ministar Anušić najavio je nastavak obilaska svih grana i postrojbi Hrvatske vojske, vojarni te ostale vojne infrastrukture diljem Hrvatske te pritom istaknuo: -„Kao što sam najavio na početku svog ministarskog mandata i kao što već činim, posjetit ću sve vojarne i postrojbe Hrvatske vojske, sve ono što je bitno za naše Oružane snage i njihovo funkcioniranje. Želim znati kako danas žive i u kojim uvjetima rade pripadnici Hrvatske vojske te kako i na koji način im možemo dodatno poboljšati uvjete života i rada“.

Odlukom Vlade RH, a na prijedlog Ministarstva obrane, podsjetimo, nedavno su povećani koeficijenti djelatnim vojnim osobama čime su povećane plaće pripadnicima Hrvatske vojske.

-“Zadaće koje su pred vama nisu jednostavne zato morate imati osigurane dobre uvjete rada kako biste bili motivirani i zadovoljni pripadnici Hrvatske vojske. I hrvatska Vlada i ja kao ministar obrane i načelnik Glavnog stožera radimo sve kako bismo vam osigurali još bolje uvjete rada i još viši životni standard”, poručio je ministar Anušić.

Načelnik Glavnog stožera general-pukovnik Tihomir Kundid rekao je da se od pripadnika Hrvatske vojske očekuje da budu na besprijekornoj razini obučenosti i spremnosti.

-“Prije svega fokus i posvećenost obučnom procesu. To je imperativ koji nema alternativu”, rekao je general-pukovnik Kundid.

Prilikom radnog posjeta, ministar Anušić i general Kundid obišli su pripadnike bojne koji su na obuci te smještajne kapacitete, hangare borbene i neborbene tehnike i tehničku radionicu Zapovjedništva za potporu koja se nalazi u vojarni u Đakovu. Zapovjednik Tenkovske bojne Kune i zapovjednik vojarne u Đakovu pukovnik Goran Anić održao je prezentaciju o životu i radu pripadnika bojne u vojarni. Naime, Tenkovska bojna Kune, slijednica 3. gardijske brigade nalazi se u sastavu Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske i jedina je isključivo tenkovska postrojba u Hrvatskoj vojsci koja je opremljena sa 70 tenkova M-84. Tenkovska bojna Kune sastoji se od pet tenkovskih satnija te Zapovjedne i Logističke satnije. U Zapovjednoj satniji su postrojbe borbene potpore poput Protuoklopnog raketnog voda, veze i izvidnika, dok su u Logističkoj satniji postrojbe borbeno-servisne potpore, koje u takvoj tehničkoj postrojbi obavljaju izuzetno zahtjevnu zadaću tehničkog održavanja, opskrbe, transporta i saniteta.

izvor: MORH, foto: MORH/J.Kopi

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit