33. obljetnica stradavanja dvanaestorice hrvatskih redarstvenika u Borovu

Facebook
Twitter
Pinterest

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je danas na obilježavanju 33. obljetnice stradavanja dvanaestorice hrvatskih redarstvenika u Borovu – Memorijal 12 redarstvenika.

-„Prošle su 33 godine od stravičnog zločina u Borovu selu, kada su srpski pobunjenici iz zasjede mučki ubili i masakrirali 12 hrvatskih policajaca. Zločin je to koji nas je 1991. zavio u crno ali ii još snažnije povezao hrvatski narod u želji za slobodnom Hrvatskom. Danas smo tim mladićima odali počast i zahvalnost na žrtvi i doprinosu u obrani Domovine, a njihova će imena zauvijek biti upisana u povijest stvaranja samostalne i suverene Republike Hrvatske“ – poručio je ministar Anušić.

Svečani program započeo je na ulazu u Borovo kod „12 čempresa“, nakon čega su sudionici mimohodom sjećanja duž Ulice Dvanaest redarstvenika stigli do Spomen-obilježja poginulim hrvatskim redarstvenicima gdje je održan komemorativni program. U okviru programa, uz molitvu za poginule hrvatske redarstvenike, roditelji i članovi obitelji dvanaestorice poginulih hrvatskih redarstvenika te visoka izaslanstva kod spomen obilježja položila su vijence i zapalila svijeće.

Ministar Anušić položio je vijenac u sklopu izaslanstva Vlade Republike Hrvatske zajedno sa potpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom i drugim predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova.

Memorijal dvanaest redarstvenika obilježava se u znak sjećanja na pripadnike specijalne jedinice policije koji su ubijeni 2. svibnja 1991. godine iz zasjede, dok su pokušavali osloboditi dvojicu svojih zarobljenih kolega koje su tijekom redovite ophodnje zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi. Taj dan ubijeni su i masakrirani hrvatski redarstvenici Stipan Bošnjak, Luka Crnković, Josip Culej, Mladen Čatić, Janko Čović, Zoran Grašić, Antun Grbavac, Željko Hrala, Zdenko Perica, Marinko Petrušić, Mladen Šarić i Ivica Vučić, a 21 policajac tada je ranjen.

Foto: MORH/F.Klen

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit