Memorijal Dore Pejačević

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je u Osnovnoj glazbenoj školi “Kontesa Dora”, u okviru programa Memorijala Dore Pejačević, proslavljen Dorin rođendan te obilježena 25. obljetnica diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Japana. Prigodno predavanje “Klaviri u našičkim dvorcima obitelji Pejačević” održala je muzikologinja Vilena Vrbanić u kojem je ukazala na zanimljivu povijest i važnost ovih instrumenata vrhunskih marki Blüthner i Steinway&Sons.
Nakon predavanja, pijanistički recital održao je Tomohiro Adachi, talentirani glazbenik i predsjednik “Japansko-hrvatskog glazbenog društva u Tokiju”. Na programu su bile skladbe Chopina i Mompoa, a publiku su posebno oduševile skladbe Dore Pejačević i japanskih skladatelja. Publiku i izvođače pozdravili su gradonačelnik Josip Miletić i ravnateljica glazbene škole Marina Kopri koja je zajedno s ravnateljicom Zavičajnog muzeja Našice Silvijom Lučevnjak, Tomohiru Adachiju uručila prigodan dar – sliku našičkog dvorca na svili, autorice Slavice Vitković.

Prigodnim sadržajima, Memorijal Dore Pejačević nastavlja se i danas. U 9 sati je komemoracija na Dorinom grobu, a u 10:30 u Likovnom salonu Hotela Park Panolija najavljen je “Japanski čajni obred”. U 11:30, u Koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora”, koncert će održati Tomohiro Adachi i njegove gošće Takakomaria Matsuki i Yoko Hamazaki.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit