Memorijal Dore Pejačević – proslavljena 131. obljetnica Dorinog rođenja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Klavirskim koncertom Tomohira Adachija i sadnjom Sakure – japanske trešnje prelijepog ružičastog cvijeta te nastupom violinistice Ariane Škrinjar, sinoć je u Našicama proslavljena 131. godišnjica rođenja Dore Pejačević. Veliki našički prijatelj i štovatelj djela Dore Pejačević, pijanist Tomohiro Adachi, ponovno je oduševio publiku izvedbom Dorinih skladbi – Život cvijeća opus 19 i Klavirskom sonatom broj 1 opus 36 te skladbama koje potpisuju japanski autori Hajime Okumura, Takatsugu Muramatsu i Nanae Wada.  Japanska trešnja simbol je prijateljstva Hrvatsko-japanskog društva iz Tokija i manifestacije Memorijal Dore Pejačević Našice, a sadnjom Sakure simbolično se želi vidjeti rast i ljepota našeg prijateljstva – rekao je, među ostalim, japanski glazbeni umjetnik Tomohiro Adachi, izuzetno sretan jer je i 131. obljetnicu rođenja Dore Pejačević proslavio koncertom u Našicama. U sinoćnjem programu nastupila je i Osječanka Vesna Mores – zaljubljenica u japanski jezik i kulturu. Za publiku u koncertoj dvorani glazbene škole i goste iz Japana otpjevala je dvije skladbe na japanskom jeziku za što je bila nagrađena burnim i dugotrajnim pljeskom. Slavlje su, u okviru programa XXII Memorijala Dore Pejačević, organizirali Osnovna glazbena škola “Kontesa Dora” Našice, Tamburaško društvo “Dora Pejačević”, Zavičajni muzej Našice, Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice i Turistička zajednica Grada Našica, pod pokroviteljstvom Grada i Mjesnog odbora Grada Našica te Osječko-baranjske županije. Prigodne riječi zahvale gostima i publici,  uputila je ravnateljica Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” Marina Kopri.

tekst i fotografije Asja Godžirov-Kurilj

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit