Međužupanijski skup o hrvatskom jeziku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga jučer je održan jednodnevni Međužupanijski stručni skup za voditelje Županijskih stručnih vijeća Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije te za učitelje i nastavnike Hrvatskoga jezika u eksperimentalnom programu „Škola za život“.

Skup su organizirale i vodile viša savjetnica za Hrvatski jezik Anđa Suvala te profesorica Marija Matić. Predavačice su bile profesorice Anita Šojat i Nataša Sajko.U prvom dijelu skupa profesorica Anita Šojat održala je predavanje na temu Prijedlog planiranja učenja i poučavanja predmeta Hrvatski jezik, a profesorica Nataša Sajko Vrednovanje u nastavnom predmetu Hrvatski jezik.

U drugom dijelu skupa ostvarene su dvije radionice (za OŠ i SŠ) koje su vodile profesorice Sajko i Šojat. Nastavnici su na konkretnim primjerima skupinskim radom osmišljavali obrazovne ishode za nastavne sadržaje u osnovnoj i srednjoj školi ukazujući na važnost promjena koje donosi eksperimentalni program “Škola za život”.

Tijekom interaktivnog predavanja i radionica ostvareni su najavljeni ciljevi skupa: objasniti način planiranja učenja i poučavanja usmjerenog na ishode učenja, oblikovati odgojno-obrazovne ishode Nacionalnoga kurikuluma nastavnoga predmeta Hrvatski jezik, razlikovati oblike, metode i tehnike vrednovanja predviđene Kurikulumom, povezati vrednovanje s planiranjem ishoda.

Zaključeno je kako, za razliku od postojećeg znanja usmjerenog na informacije i memoriranje, obrazovne ishode treba usmjeriti na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje te razvoj kritičkog mišljenja, kreativnosti, radoznalosti, povećanje razine funkcionalne pismenosti, povezanost odgoja i obrazovanja s interesima, potrebama i životnim iskustvima učenika, s potrebama društva i gospodarstva.

Izvor: SŠIK Našice

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit