Međunarodno priznati časopis prihvatio znanstveni rad nastao u prvom valu borbe protiv Covid-a 19 u našičkoj bolnici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Prvi znanstveni rad vezan uz rad i nošenje sa stresom liječnika i medicinskih sestara Opće županijske bolnice Našice za vrijeme Covid 19 pandemije, prihvaćen je i objavljen je u međunarodnom časopisu. Još dva znanstvena članka su na recenzijskom pregledu, a očekujemo i njihovo prihvaćanje i objavu. -S obzirom na nužnost održavanja i očuvanja fizičkog i psihičkog zdravlja djelatnika i cijele zajednice u Covid 19 pandemiji, naša je bolnica u hodu uspostavljala strategiju nošenja sa stresom. Timski je provedeno nekoliko istraživanja, od kojih je sada jedno objavljeno na engleskom jeziku u međunarodnom časopisu, koji ima visoki CC indeks. Znakovito je i to da se rijetko tko bavio temom suočavanja sa stresom, već se većina drugih istraživača bazirala na anksioznost i depresiju. – istaknuo je ravnatelj Hrvoje Šimić. Radi se o časopisu “Psychiatria Danubina”,a ovaj časopis objavljuje članke iz psihijatrije i srodnih područja, izlazi na engleskom i njemačkom jeziku i to četiri puta godišnje. Autori ovog znanstvenog rada su Darija Salopek Žiha, Marina Hlavati, Zvjezdana Gvozdanović, Mario Gašić, Hari Placento, Hrvoje Jakić , Denis Klapan i Hrvoje Šimić. Ovo je još jedan dokaz i priznanje za dobar i kvalitetan rad cijele bolnice i svog osoblja, kako u redovnom režimu rada, tako i u kriznim vremenima borbe protiv Covid 19 virusa. – Opća županijska bolnica dala je svoj značajan doprinos u očuvanju zdravlja i sigurnosti građana i svih djelatnika bolnice u prvom valu koronavirusa, a uz to veliko iskustvo te značajno bolju opremljenost svom zaštitnom medicinskom opremom i novim uređajima, spremno dočekujemo svaki novi izazov . – priopćili su iz našičke bolnice.

izvor: OŽB Našice , foto: arhiva

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – lipanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit