Međunarodni dan starijih osoba

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Glavna Skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba ističući značenje iskoristivog potencijala izrazito rastućeg svjetskog starijeg pučanstva. Slogan Svjetske zdravstvene organizacije i UN-a „Stariji ljudi kao nova snaga za razvoj“ upućuje na osiguranje aktivnog zdravog i produktivnog starenja. Na Ministarskoj konferenciji o starenju, prihvaćena je Deklaracija o osiguravanju društva primjerenog osobama svih životnih dobi – promicanjem kvalitete života i aktivnog zdravog starenja. Pozitivne politike država članica UN-a podržavaju Međunarodni plan aktivnosti vezanih uz aktivno zdravo starenje, uključujući i Hrvatsku koja je članica s visokim udjelom od 17,7 % starijih od 65 godina po popisnoj 2011. godini, a što je u suglasju s hrvatskom Nacionalnom strategijom razvoja zdravstva 2012. do 2020. godine.
U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, Gradska udruga umirovljenika Našice danas je u hotelu Park u Našicama organizirala tradicionalnu zabavu. Čestitku starijim sugrađanima u povodu današnjeg dana uputio je gradonačelnik Krešimir Žagar.
tekst: Asja Godžirov – Kurilj
foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit