Međunarodni dan materinskog jezika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas, na Međunarodni dan materinskog jezika, i Slovaci u Hrvatskoj, podsjetili su zašto je važno njegovati materinski jezik. Slovački centar za kulturu Našice prigodom obilježavanja Dana materinskog jezika pripremio je program za učenike koji uče slovački jezik. U suradnji s učiteljicama slovačkog jezika Anom Marošević u OŠ kralja Tomislava Našice te Boženkom Dasović u OŠ „Josip Kozarac“ u Josipovcu Punitovačkom, ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Sandra Kralj Vukšić i kustosica Tatjana Seničanin, kroz kratku prezentaciju i radionicu obnovile su s učenicima znanje o karakteristikama slovačkog jezika te važnosti učenja i unapređivanja materinskog jezika.
Nakon predavanja održan je kviz te radionica na temu zidnih kuharica. Zidne kuharice predstavljaju likovne i jezične zapise pripadnika slovačke nacionalne manjine te predstavljaju dio kulturne baštine. Na papirnatim predlošcima zidnih kuharica učenici su ispisivali prigodne tekstove na slovačkom jeziku, a zatim ih ukrašavali veselim bojama. Program su svojom prisutnošću u obje škole podržali i drugi profesori i ravnatelji škola. Program na istu temu, bit će održan 25. veljače, u suradnji s učiteljicom Brankom Kandžera, u OŠ Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu.

izvor: Slovački centar za kulturu

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit