Međunarodni dan civilne zaštite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Pripadnici civilne zaštite danas slave Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske koji se obilježava se na datum kada je 1972. stupio na snagu Statut međunarodne organizacije za civilnu zaštitu, a dan nakon toga počela je djelovati Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu. Civilna zaštita je oblik organiziranja građana, pravnih osoba, državnih upravnih tijela i lokalne samouprave i uprave radi zaštite i spašavanja ljudi, dobara i okoliša i njene su zadaće prvenstveno socijalne i civilne naravi. Važnost dobro organizirane civilne zaštite imali smo prilike vidjeti i u Domovinskom ratu. Budućnost Civilne zaštite nalazi se u razvijanju planova i djelovanju na prevenciji i zaštiti i spašavanju od prirodnih i tehničko tehnoloških katastrofa – rečeno je danas u Osijeku, na prijemu koji je u povodu Međunarodnog dana civilne zaštite upriličio župan Vladimir Šišljagić, a na kojem su se okupili gradonačelnici i načelnici te predstavnici operativnih snaga zaštite i spašavanja. Predstavnik grada Našica i Vatrogasne zajednice Našice na prijemu je bio zapovjednik Zvonko Ljubljanović, iz općine Donja Motčina – načelnik Željko Kovačević, a iz općine Feričanci načelnik Antun Glavaš. Nakon svečanog prijema, na Trgu Ante Starčevića, obavljena je smotra postrojbe civilne zaštite specijalističke namjene Osječko-baranjske županije te pokazna vježba operativnih snaga zaštite i spašavanja Osječko-baranjske županije. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Našice Zvonko Ljubljanović najavio je da od danas s radom započinju i novoosnovane jedinice civilne zaštite.
Asja Godžirov – Kurilj
foto: www.osijek.hr

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit