Međunarodni dan bijelog štapa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je Međunarodni dan bijelog štapa. U našoj se zemlji s obilježavanjem počelo 1996. godine pa se tako Hrvatska priključila mnogobrojnim zemljama u kojima je Međunarodni dan bijelog štapa prerastao u Međunarodni dan slijepih kojom se prilikom najšira javnost upoznaje s problematikom slijepih osoba. Slijepe osobe često su, kažu, tretirane kao građani drugog reda, iako ih je u cijeloj Hrvatskoj ima 5.500. U Hrvatskoj postoji i 350 gluho-slijepih osoba koji zbog dvostrukog oštećenja i vida i sluha imaju potrebu za podrškom u komunikaciji i kretanju. Naša Udruga slijepih i slabovidnih osoba Našice broji 42 člana. Jednog od članova s najdužim članstvom u udruzi Ivu Jurića i njegovu suprugu Evu posjetili su gradonačelnik Krešimir Žagar i predsjednik udruge Rolando Butković. Bila je to ponovno prigoda za podsjećanje i upozoravanje na probleme slijepih osoba, ali i za prigodno druženje povodom Dana bijelog štapa.

tekst: Ninoslava Pavlus

foto: Ivan Ćosić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit