Međunarodni dan bijelog štapa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas se obilježava Međunarodni dan bijelog štapa. Ovaj dan obilježava se svakog 15. listopada od 1964. godine, kad je Lyndon Johnson, tadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, taj dan proglasio Danom bijelog štapa. Osim što je prometni zaštitni znak slijepih u sve gušćem prometu, bijeli štap slijepima omogućuje samostalno kretanje.
Međunarodni dan bijelog štapa svake godine obilježava i Udruga slijepih Našice. Danas članovi Udruge predstavljaju svoje aktivnosti, a na štandu u centru grada postavili su izložbu rukotvorina i časopisa. Zainteresiranima prikazuju slaganje imena na brajici i šetnju s povezom na očima. Udruzi slijepih Našice danas su se pridružili i učenici 8. c razreda Osnovne škole Dore Pejačević s razrednicom Alenkom Taslak te njihovi gosti iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Đakova kako bi se upoznali s radom udruge te svakodnevnim izazovima s kojima se suočavaju slijepe i slabovidne osobe.

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit