Maturanti se u petak u podne Quadrillom opraštaju od srednje škole

Facebook
Twitter
Pinterest

Osječko-baranjska županija ove godine po 19. put organizira ispraćaj maturanata uz plesanje Quadrille. Tim je povodom danas  u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana konferencija za novinare na kojoj su govorili pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš-Kul, službenik za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka Josip Jukić te Domagoj Jukić iz Agencije Koncert.

-Zaplesat će maturanti u 6 gradova: Osijeku, Belom Manastiru, Đakovu, Našicama, Valpovu i Donjem Miholjcu. U 30 srednjih škola na području Županije ukupno je 2454 maturanata od kojih je 1566 u Osijeku. Nakon plesanja Qadrille, poznati fotograf Šime Strikoman snimit će Milenijsku fotografiju. Ove će godine maturanti svojim tijelima ispisati logo OBŽ, a u slovo O stavit ćemo loptu. U 2024. nosimo naslov Europske regije sporta i mislimo da je to lijepo obilježiti te da ostane uvijek zapisano kao podrška maturanata našoj Županiji i Europskoj regiji sporta – kazala je Glavaš-Kul te pozvala maturante da budu oprezni i odgovorni, brinu o sebi i drugima kako bi i ovogodišnji ispraćaj, kao i svi dosadašnji, protekao bez problema.

O programu ispraćaja maturanata koji započinje u petak 24. svibnja 2024. godine u 12 sati govorio je Domagoj Jukić iz Agencije Koncert. – Maturanti su spremni, odradili su generalne probe u školama i na gradskim trgovima. U Osijeku se ponovno vraćamo u Županijsku ulicu u kojoj će maturanti zaplesati s bijelim kišobranima i biti odjeveni u bijele i plave majice. Vidjet ćemo 4 standardna, ali i peti ples i to na pjesmu Rim Tim Tagi Dim Baby Lasagne – rekao je Jukić.

Zbog ispraćaja maturanata u Osijeku se od sutra od 19 sati zatvara promet u Županijskoj ulici na potezu od konkatedrale do križanja s Ulicom Hrvatske Republike.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit