Matea Begić brončana u Austriji !

Sjajne vijesti stigle su iz austrijskog Insbrucka gdje je održan Austrian Open – G1 turnir u taekwondou. Na ovom prestižnom natjecanju nastupilo je čak 1117 natjecatelja iz 277 klubova iz 42 zemlje, a među njima i članica Taekwondo kluba Našice Matea Begić. Matea je osvojila treće mjesto i brončanu medalju nakon što je u polufinalu poražena od druge nositeljice, njemice Lucie Lauren Bierstedt, koja je u finalnoj borbi osvojila zlatnu medalju.

U Prvoj županijskoj nogometnoj ligi ovog su vikenda odigrane prvenstvene utakmice posljednjeg 30. kola. Nogometaši FEŠK- a poraženi su na gostovanju u Bilju s 3:2. Prvak je Mladost iz Đakovačke satnice a ekipa FEŠK-a je zauzela 6. mjesto s 48 osvojenih bodova.

Jučer je u Bokšiću odigrana prva kvalifikacijska utakmica za popunu Druge županijske nogometne lige – skupina Našice. Ekipa Omladinca iz Nize svladala je domaću ekipu Poleta s 3:1. Uzvrat je u nedjelju 16. lipnja u Nizi.

Veterani Tenis kluba Našice jučer su u Donjem Miholjcu odigrali zaostali susret 2. kola Teniske veteranske lige skupine B protiv domaćeg TK Donji Miholjac. Susret je završio rezultatom 4:3 za domaćina, a sukladno sustavu bodovanja, Našičani su ovim rezultatom osvojili jedan bod,a s obzirom da je ekipa Donjeg Miholjca jedna od najboljih ekipa skupine B, ovaj je bod izniman uspjeh.
U organizaciji šahovskog kluba Slavonac Našice, a u sklopu Programa proslave Dana Grada Našica, u subotu je u klupskim prostorijama odigran 27. memorijalni šahovski turnir Antun Tomljanović. Turnir je ove godine okupio 14 igrača iz Pleternice, Orahovice, Slatine, Valpova, Vukovara, Velimirovca i Našica. Prvo mjesto osvojio je Mario Zovko iz Vukovara s 8 osvojenih bodova. Drugo mjesto s istim brojem bodova zauzeo je domaći igrač Robert Aleksić a treće mjesto pripalo je Ivici Leakoviću iz Slatine sa 6,5 bodova. Na početku turnira nazočne je pozdravio našički gradonačelnik Josip Miletić, koji se i sam natjecao i zauzeo vrlo dobro 4. mjesto sa 6 osvojenih bodova, a turnir je u ime obitelji Tomljanović otvorenim proglasio Antunov sin Nino. Pehare i nagrade najuspješnijim šahistima uručio je predsjednik ŠK Slavonac Matija Gvozdanović.

U Velimirovcu je jučer u organizaciji ŠK Radnik odigran 33. memorijalni šahovski turnir Valent Pintarić. Turnir je organiziran u sklopu Programa proslave Dana Grada Našica, a ove je godine okupio 46 igrača. Prvo mjesto osvojio je Radoslav Babić iz Bijelog Brda sa 7,5 bodova. Drugo mjesto zauzeo je Zoran Ljikar iz Županje s istim brojem bodova, treći je bio Davor Rogić iz Solina sa 7 bodova, četvrti je bio Stipan Drmić iz Višnjevca sa 6,5 a peto mjesto pripalo je Bojanu Raduloviću iz Osijeka sa 6 bodova. Na početku turnira nazočne su pozdravili gradonačelnik Našica Josip Miletić i državni šahovski sudac Zdravko Birovljević, a turnir je otvorenim proglasio predsjednik ŠK Radnik Goran Tomaić.

Članice Udruge starih športova Slavonac Našice nastupile su ovaj vikend na natjecanju u Orahovici. U disciplini obaranje ruke Iva Grgošević osvojila je prvo mjesto a ženska ekipa Slavonca u potezanju užeta osvojila je 4. mjesto.

Tekst: Danko Justić

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.12.2019.

11.12.2019.

18.12.2019.

25.12.2019.

Logo-RN-white

Postavite upit