Maloljetnici počinili više kaznenih djela

Facebook
Twitter
Pinterest

Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je da je u noći s 21. na 22. lipnja, u Osijeku ispred stambene zgrade, nepoznati počinitelj je ukrao moped i zaštitnu kacigu čime je 56-godišnji vlasnik oštećen za oko 11.000,00 kuna. Policija nastavlja intenzivno traganje za kradljivcem.

MALOLJETNICI POČINILI VIŠE KAZNENIH DJELA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su tri maloljetnika počinila kazneno djelo „Teška krađa“, četiri kaznena djela „Krađa“ i četiri kaznena djela „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“. Naime, u vremenu od 11. do 13. lipnja, u Osijeku, maloljetnici su iz dvorišta obiteljske kuće ukrali osobni automobil čime su 45-godišnju vlasnicu oštetili za oko 10.000,00 kuna. U noći s 15. na 16. lipnja, na području Donjeg Miholjca, maloljetnici su iz dvorišta ukrali osobni automobil, također u noći s 15. na 16. lipnja na području Donjeg Miholjca, maloljetnici su provalili u službene prostorije udruge. 17.lipnja, u Osijeku, maloljetnici su ukrali osobni automobil, a u noći s 22. na 23. lipnja u Osijeku, maloljetnici su ukrali otključani automobil.

S 1,72 PROMILA UPRAVLJAO AUTOMOBILOM
U vremenu od 21. do 22. lipnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 6 vozača osobnog automobila i 3 biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je sinoć oko 23,52 sata u Rakitovici, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 33-godišnji državljanin Mađarske. Evidentirana mu je koncentracija od 1,72 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U utorak, oko 00,40 sati, u Valpovu, u policijski službenici su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnjak iz Bistrinaca, za vrijeme dok mu je Rješenjem suda određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine jer je u razdoblju od dvije godine prikupio devet negativnih prekršajnih bodova.
Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Vozač je po policijskim službenicima doveden na Općinski sud gdje mu je određeno zadržavanje na 15 dana te je sproveden u zatvor.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Oko 19,05 sati u Tvrđavici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 24-godišnjak iz Čepinskih Martinaca uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom je sletio s kolnika. Izmjerena mu je koncentracija od 1,54 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21.500,00 kuna ili kazna zatvora o 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Oko 23,30 sati, u Osijeku, u Drinskoj ulici u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 61-godišnjak iz Sarvaša za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Alkotestiranjem mu je izmjerena koncentracija od 1,40 promila alkohola u krvi. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35.000,00 kuna ili kazna zatvora o 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, oko ponoći, u Tenji, u nadzoru prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnjak iz Osijeka. Alkotestiranjem mu je izmjerena koncentracija od 2,21 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Oko 20,50 sati, u Našicama, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnjak iz Đurđenovca prije stjecanja prava na upravljanje vozilima. Izvršenim provjerama utvrđeno da je 28-godišnjak unatrag tri godine dva puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U PROTEKLA 24 SATA DVIJE PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka i Donjeg Miholjca dogodila se po jedna prometna nesreća.

izvor: PU osječko-baranjska, foto: ilustracija PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit