Lukačić tvrdi: sjednica sazvana nelegalno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Na konferenciji za novinare koju je danas održao HDSSB Općine Đurđenovac, o aktualnoj političkoj situaciji te o već petoj promjeni vlasti unazad 5 godina, govorili su podpredsjednik HDSSB-a Zvonko Ibriks te vijećnik HDSSB-a u Općini Đurđenovac Srećko Lukačić. Zvonko Ibriks istaknuo je da je do smjena načelnika dolazilo dijelom voljom vijećnika, a dijelom prijetnjama, ucjenama i korupcijom. Sjednica na kojoj je došlo do promjene načelnika nije zakonski sazvana, istaknuo je Srećko Lukačić.

Obrazložio je to činjenicom da ju je u roku 15 dana trebao sazvati predsjednik vijeća – a nije. Zatim ju je trebao sazvati načelnik Općine, a nakon toga Državna uprava, što nije učinjeno. Nakon dva mjeseca – dodaje Lukačić – oporba dobiva poziv od predsjednika Vijeća s obrazloženjem da sjednicu saziva na zahtjev jedne trećine oporbenih vijećnika. S obzirom na činjenicu da su svi zakonski rokovi prošli te su prekršeni Zakon o lokalnoj i regionalnoj samoupravi te Statut i Poslovnik Općine, smatramo da je sjednica nelegalna – zaključio je Lukačić.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit