LPR Mimoza Đurđenovac obilježila Dan ružičaste vrpce

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Prvi tjedan u mjesecu listopadu obilježava se Dan ružičase vrpce. Članice Lige protiv raka “Mimoza” Đurđenovac Dan ružičaste vrpce obilježile su danas u centru Đurđenovca .Volonterke udruge su, kao i svake godine, kroz edukaciju i dijeljenjem promotivnih letaka o samopregledu kod žena podsjetile građanstvo o prevenciji karcinoma dojke.Uz epidemiološke mjere, građanima su mjerile tlak i razinu šećera u krvi. Predsjednica Udruge, dr Ljiljana Hodak podsjetila je da je rak dojke najčešća maligna bolest u ženskoj populaciji. Pojavnost bolesti je najveća kod žena u dobi iznad 50 god.,no može se javiti i kod mlađih žena i kod muškaraca. Najvažnija je preventiva – samopregled dojki te mamografija i Ultrazvuk. Važna je i obiteljska anamneza kada se preporuča mamografija i u ranijoj dobi.
U Hrvatskoj, Nacionalni program za prevenciju i rano otkrivanje raka dojke već niz godina, uz pozivnicu ženama, provodi besplatno mamografiju i UZV dojki. Ranom detekcijom bolesti možemo spriječiti teške oblike bolesti koje mogu završiti i smrtno. Zato, istanula je dr Hodak, odazovite se pregledima i spriječite bolest na vrijeme.

izvor:LPR Mimoza Đurđenovac

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit