Ljubitelji sporta ovaj vikend opet imaju nekoliko poslastica

Jučer je održan 6. sastanak Izvršnog odbora Sportske zajednice Grada Našica, na kojemu su članovi jednoglasno usvojili informaciju o financijskom poslovanju Zajednice u razdoblju od 01.01. do 15.05.2018.godine. Predsjednik Sportske zajednice Nikola Antolović izvijestio je da je glavnom tajniku Srećku Sobodić istekao mandat, a time i ugovor o djelu pa je donesena odluka o sklapanju novog pod istim uvjetima do 31.12.2018.godine. Glavni tajnik Srećko Sobodić predložio je da se do tog vremena razmisli i pokrene postupak za profesionalizaciju glavnog tajnika, za čega su u proračunu Grada već drugu godinu osigurana financijska sredstva. Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su usvojili i prijedlog raspodjele Županijskih sredstava za ravnomjeran razvoj sporta za 2.kvartal . Osiguran je iznos od 18.000,00 kuna od čega će 1.000,00 kuna biti dodijeljeno Društvu pedagoga fizičke kulture za obilježavanje godišnjice, 10.000,00 kuna rukometnom klubu Nexe za državno prvenstvo mlađih kategorija, 3.000,00 kuna streljačkom klubu Našice za natjecanje/opremu, po 2.000,00 kuna šahovskom klubu Radnik i šahovskom klubu Slavonac za državno prvenstvo mlađih kategorija. Ostale članice, koje se prijave, participirat će u slijedeća dva kvartala u kojima je na raspolaganju 35.000,00 kuna. Na jučerašnjem je sastanku pozitivno riješeno i nekoliko zamolbi članica za financijskom pomoći: nogometnom klubu Željezničar odobreno je 500,00 kuna za nabavku odličja za turnir početnika, rukometnom klubu Nexe i šahovskim klubovima Radnik i Slavonac po 2.000,00 kuna za državno prvenstvo, streljačkom klubu Našice 1.500,00 kuna za sudjelovanje kadetkinja na državnom prvenstvu osnovnih škola, Školskom sportskom društvu Srednjoškolac 2.310,45 kuna za nabavu opreme rukometne ekipe koja je sudjelovala na državnom prvenstvu srednjih škola te Udruzi starih športova Slavonac Našice za nabavu športskih odličja za memorijalni turnir Vitomir Flegar i Josip Pavlus – Jorač. Dopredsjednik Zajednice Marko Sertić upoznao je nazočne da 2.lipnja u Našice dolazi predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović, koja će tom prigodom posjetiti i rukometni klub Nexe.pa je pozvao da što veći broj sportskih djelatnika i sportaša da bude nazočno njezinom dolasku u dvoranu Kralja Tomislava. Rukometaši Nexea će sutra na domaćem parketu u 20 sati odigrati susret 9. kola Premijer lige – Lige za prvaka. Protivnik je ekipa zagrebačke Dubrave a susret možete gledati i u izravnom prijenosu na tv kanalu Arena Sport 2.

Jučer je u Umagu odigrana završnica 1. hrvatske rukometne lige dječaka – A na kojoj su sudjelovali i mladi rukometaši Nexea. Od ekipa Maksimir Pastela poraženi su 18:8 a dječake Ribola Kaštele pobijedili su rezultatom 16:9.

Danas će u Virovitici biti odigran turnir “Vilim Tičić” na kojemu sudjeluju i mladi našički rukometaši. Nexe će tijekom dana odmjeriti snage s ekipama Valpova, Daruvara, Dubrave i domaćina Viro Virovitica.

Međužupanijska nogometna liga stigla je do 28. kola. Našk danas u 17 sati gostuje kod ekipe Otoka. Vihor će sutra u isto vrijeme na domaćem terenu ugostiti nogometaše Darde.

Feričančani u sklopu 28. kola Prve županijske nogometne lige putuju na gostovanje u Osijek gdje će ih ugostiti domaći NK Metalac.

Svi susreti posljednjeg, 26. kola, sezone 2017./2018. u sklopu Druge županijske nogometne lige – skupina Našice igraju se u nedjelju u 17,30 sati. Parovi su:
Croatia (Velimirovac) – Polet (Bokšić)
Lila – Iskrica (Šaptinovci)
Slavonija (Klokočevci) – Seljak (Koška)
Šipovac – Mladost (Stipanovci)
Omladinac (Vukojevci) – Motičina
Đurđenovac – Sloga (Podgorač)
Željezničar (Markovc) – Poganovci

U Ligi nogometnog središta Našice sutra će biti odigrani susreti predposljednjeg 21. kola. Utakmice počinju u 17,30 sati a sastat će se:
Martin – Dinamo (Budomci)
Mladost (Breznica Našička) – Zoljan
Lađanska – Seona
Vuka (Razbojište) – Lug (Bokšić Lug)
Slavonac (Pribiševci) – Omladinac (Niza)
Zagorac (Beljevina) – Brezik

tekst: Danko Justić, Krunoslav Jakobek

foto: RK Nexe

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest