Lapovac 2018 – Pokazana velika spremnost za djelovanje u katastrofama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U sklopu europskog projekta “Umrežavanje gradova i uključivanje građana za zaštitu vodnih resursa u Europi”, Grad Našice je u suradnji s Našičkom razvojnom agencijom domaćin trodnevnih radionica, pokaznih vježbi, posjeta vodocrpilištu, pročistaču otpadnih voda te našičkim Ribnjacima, a sve s ciljem razmjene iskustava primjera dobre prakse kako bi se ovo važno područje unaprijedilo. Sudionici projekta su gradovi Prag iz Češke, Razlog iz Bugarske, Ruma iz Srbije, Litija iz Slovenije, Siget iz Mađarske te Grad Našice. Do kraja godine bit će održan još jedan projektni događaj u Litiji, a Ruma će u rujnu biti domaćin završnog događaja.

U sklopu ovog projekta, danas je Grad Našice, u suradnji s Područnim uredom za zaštitu i spašavanje, održao terensku vježbu civilne zaštite pod nazivom “Lapovac 2018”. U vježbi su sudjelovali MUP – Policijska uprava Osječko-baranjska Policijska postaja Našice, Vatrogasna zajednica Našice, DVD Našice, Javna vatrogasna postrojba Našice, Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije, HGSS stanica Osijek, Stožer civilne zaštite Grada Našica, Postrojbe civilne zaštite opće namjene Grada Našica, Gradsko društvo Crvenog križa Našice i volonteri iz udruga Grada Našica. Tema vježbe bila je aktiviranje i usklađeno djelovanje svih sudionika sustava civilne zaštite ustrojenih na području Grada Našica na provođenju mjera obrane od poplave za slučaj prelijevanja brane, te evakuacija i zbrinjavanje ugroženog stanovništva. Gradonačelnik Josip Miletić rekao je kako je zadovoljan pokazanom vježbom te je zahvalio svima koji su sudjelovali i pokazali zavidnu razinu spremnosti za djelovanje u katastrofama. Na kraju pokazne vježbe, gradonačelnik Miletić uručio je predstavnicima svih sudionika prigodne zahvalnice, a za sve sudionike pripremljen je i zajednički ručak pored jezera Lapovac.
tekst i foto: Robert Rigo

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit